26.11.2011.      

Autor: Goran Razić 

Lake Louise S (m): Cuche pokazao snagu na otvaranju

Zimsko vrijeme nastavljeno je i na današnjem prvom spustu skijaša u Lake Louiseu. No nakon što je svježi snijeg omeo održavanje prvog treninga, današnje vrijeme je ipak dopustilo najbržim skijašima svijeta da pokažu formu u novoj sezoni.

Prvi spust sezone u veličanstvenom stilu je uzeo Švicarac Didier Cuche. Nakon samozatajnog 32. mjesta na trećem treningu spusta, Cuche je još jednom prezentirao svoje skijaško umijeće i iskustvo. Nakon dvije prošlogodišnje pobjede (Kitzbühel i Chamonix, nap.a.) Cuche je ponovo bio najbrži preuzevši vodstvo od do tada najbržeg Francuza Adriena Theauxa. Cuche je vožnju odvezao maestralno. Gradeći prednost u gornjem dijelu staze, dok je u donjem dijelu znalački sačuvao prednost. Ukupno pobjedničko vrijeme je iznosilo 1:47.28.

"Stvarno je bilo neobično ovo danas - posebno nakon treninga koji mi baš i nisu išli najbolje. Prvi je trening bio tako-tako, u drugom sam izgubio dvije sekunde. Pa morao sam se onda smijati kada sam danas ušao u cilj sa zelenim svjetlom na semaforu! Možda je stvar bila donekle i u pancericama. Napravio sam neka, čini se, vrlo bitna podešenja na njima danas ujutro. Kada uz to dodate i dobro vrijeme bez vjetra - sve mi se spojilo u pozitivu danas u Lake Louiseu", izjavio je nakon utrke pobjednik Cuche.

Vjerojatno najbolja potvrda snage švicarskog skijanja je drugo mjesto 24-godišnjeg Beata Feuza, koji je nakon prošlogodišnje pobjede u Kvitfjellu došao do svog trećeg podija u karijeri, zaostavši za timskim kolegom svega šest stotinki sekunde. 

Nakon švicarskog dvojca smjestio se austrijski dvojac. Hannes Reichelt Romed Baumann. Zanimljivo je kako je Reichelt dogurao do podija nakon što je startao čak 45. Time je mnogima pomrsio račune. Nakon njih plasirao se još jedan Austrijanac, Klaus Kröll, koji je zaostao 47 stotinki sekunde za Cucheom.

Dvostruka mjesta za pojedinu naciju upotpunili su Francuzi Johan Clarey i Adrien Theaux (najbrži na trećem treningu, nap.a.), koji su podijelili šesto mjesto, dok je solidnu vožnju imao Bode Miller, osvojivši ukupno deveto mjesto, što je za jednu poziciju lošije u odnosu na prošlu godinu.

Sve gušći snijeg, slabija vidljivost i sporija staza još su dodatno usporili Ivicu Kostelića u učinkovitijem skupljanju bodova. Ivica je za svojim najvećim prošlogodišnjim rivalom zaostao 2.07 sekundi, što je bilo dovoljno za 39. mjesto utrke. Natko Zrnčić Dim sa startnim brojem 50 zauzeo je 61. mjesto, sa 3.41 sekundom zaostatka za Cucheom, dok je Tin Široki sa zaostatkom od 6.32 sekunde zauzeo posljednje 66. mjesto.

Nakon utrke Natko je kratko prokomentirao: "Činilo mi se da vožnja nije bila tako loša kao rezultat, s kojim sam posebno razočaran. Uvjeti na stazi su bili dobri, mislim da nisam griješio, no rezultat je sasvim drugačiji nego što sam očekivao prije početka utrke."

Konačni poredak prvih 10 skijaša:

1. CUCHE Didier (SUI) 1:47.28
2. FEUZ Beat (SUI) +0.06
3. REICHELT Hanner (AUT) +0.08
4. BAUMANN Romed (AUT) +0.35
5. KROELL Klaus (AUT) +0.47
6. CLAREY Johan (FRA) +0.63
7. THEAUX Adrien (FRA) +0.63
8. PUCHNER Joachim (AUT) +0.68
9. MILLER Bode (USA) +0.73
10. STREITBERGER Georg (AUT) +0.78
...
39. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.07
61. ZRNČIĆ DIM Natko (CRO) +3.41
66. ŠIROKI Tin (CRO) + 6.32 

Rezultati, analiza utrke (.pdf dokument) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 298610
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr