27.11.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Lake Louise SG (m): Svindal ispred Cuchea, Ivica i Natko van 30

Aksel Lund Svindal jedini je uspio spriječiti 37-godišnjeg Didiera Cuchea u namjeri da u ovom vikendu spoji i spust i super G pobjedu u kanadskom Lake Louiseu. Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim na stazi Ante Kostelića van bodova.

Podosta otežana vidljivost na stazi, lagana susnježica, promjenjiv, ali povremeno snažan vjetar i tehnički relativno zahtjevna postavka vrata Ante Kostelića obilježili su današnji prvi superveleslalom nove sezone FIS Svjetskog kupa za skijaše.

Svi ovi faktori utjecali su i na činjenicu da prva dva skijaša koja su krenula sa starta utrke, Robbie Dixon (CAN) i Stephan Keppler (GER), odmah nisu uspjela završiti svoje nastupe. Iduću ključnu točku utrke svakako je predstavljao nastup startnog broja 9. A to je ovoga puta bio Adrien Theaux (FRA), koji je postavio vrijeme 1:24.11. Pokazat će se u konačnici - vrijeme dostatno za treću stepenicu pobjedničkog podija. Uz 64 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika utrke.

Pobjednik utrke potpuno zasluženo je Aksel Lund Svindal (NOR). Koji je danas stigao do svoje šeste super G pobjede karijere u FIS Svjetskom kupu. I prve nakon prosinca 2009. godine i utrke u talijanskoj Val Gardeni.

-.--.-svindal

Do sjajne i za njega zasigurno vrlo psihološki važne pobjede Svindal je stigao spustivši se sa startnim brojem 26 maksimalno hrabro u trenutcima kada se već pomalo činilo da je gotovo nemoguće više doći do pobjedničkog podija zbog uvjeta na stazi. Ali vrijeme Svindala iznosilo je 1:23.47. I bilo je u konačnici 23 stotinke sekunde brže u odnosu na drugoplasiranog Didiera Cuchea, koji je vodstvo držao do Svindalova nastupa, u cilju s crvenim, ali zapravo startnim brojem 19.

Odlične nastupe danas sa startnim brojevima 35 i 44 upisali su u Svjetskom kupu još vrlo malo poznati Austrijanac Matthias Mayer te Jan Hudec (CAN). Mayer se sa startnim brojem 35 plasirao na osmo mjesto završnog poretka utrke. Dok je Hudec bio još bolji, uz plasman tik do pobjedničkog podija - na završno četvrto mjesto na utrci. Johan Clarey (FRA) sa startnim je brojem 61 doskijao na 10. mjesto na utrci. A još dva skijaša sa startnim brojem iznad 60 uspjela su ući u najboljih 15 utrke!

Bez nekakvih vidljivijih grešaka, ali uz konstantni gubitak desetinki sekundi na stazi, Ivica Kostelić sa startnim je brojem 22 odskijao vrijeme točno 2 i pol sekunde sporije u odnosu na pobjednika utrke Svindala. Što je opet bilo dovoljno za podjelu 40. mjesta s Didierom Defagom (SUI). I 16 stotinki brže u odnosu na vrijeme Natka Zrnčića-Dima (startni broj 36), koji je danas zauzeo 45. mjesto na utrci. Ivici je do jednog boda i 30. pozicije nedostajalo 39 stotinki sekunde. A Natku 55 stotinki. No obojica ove godine Lake Louise napuštaju bez i jednog osvojenog boda.

"Uvjeti na stazi bili su vrlo loši zbog vjetra koji se mijenjao od natjecatelja do natjecatelja te je direktno utjecao na rezultate, a nisam zadovoljan ni s materijalom", izjavio je nakon utrke Ivica Kostelić.

Vrlo neugodan pad na današnjoj utrci sa startnim brojem 24 upisao je Gauthier de Tessieres (FRA). A posljedice pada tek će se naknadno točno saznati, iako je Francuz u konačnici na nogama napustio stazu.

Nakon Lake Louisea, skijaši sada u sklopu sjevernoameričke turneje Svjetskog kupa odlaze još put Beaver Creeka (CO, USA). Gdje ih idućeg tjedna očekuju po jedan novi spust i super G te jedna veleslalomska utrka.

Konačni poredak prvih 10 skijaša danas:

1. SVINDAL Aksel Lund (NOR) 1:23.47
2. CUCHE Didier (SUI) + 0.23
3. THEAUX Adrien (FRA) + 0.64
4. HUDEC Jan (CAN) + 0.74
5. KROELL Klaus (AUT) + 0.75
6. GUAY Erik (CAN) + 0.82
7. PUCHNER Joachim (AUT) + 0.96
8. MAYER Matthias (AUT) + 1.08
9. MILLER Bode (USA) + 1.37
10. CLAREY Johan (FRA) + 1.44
---
40. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 2.50
45. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 2.66

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 289742
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr