NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Lake Louise, SG (m): Svindalu nova pobjeda, Ivica 23.

Iako ove godine nije kao prošle u Lake Louiseu spojio pobjede i u spustu i u superveleslalomu, Aksel Lund Svindal (NOR) treću je godinu za redom superveleslalomski pobjednik na ovom kanadskom skijalištu.

Treću pobjedu u nizu, sveukupno u Lake Louiseu već superveleslalomsku petu u karijeri te, brojeći i spusteve, svoju već šestu pobjedu Svindal je na današnjoj utrci, voženoj iznova u ne baš idealnim vremenskim uvjetima, osigurao u završnom dijelu staze. Pretvorivši minimalni zaostatak u dostatnu prednost i vrijeme 1:28.53. Te Austrijancima ostavivši "samo" drugu i treću poziciju na utrci.

Do drugog mjesta, uz vrijeme u cilju za 0.24 sek. sporije od Svindalovog, stigao je, naime, Matthias Mayer. Dok je treći, uz 0.38 sek. zaostatka za Svindalom, Georg Streitberger.

Sveukupno pet Austrijanaca našlo se danas u konačnih najbržih osam utrke. A jedini "uljezi" u ovom društvu, uz pobjednika Svindala, u konačnici su bili Christof Innerhofer (ITA) na četvrtoj, Patrick Küng (SUI) na petoj poziciji te Peter Fill (ITA) na podjeli osmog mjesta. 

Ivica Kostelić, koji je u današnju utrku krenuo sa startnim brojem 27, svakako će biti zadovoljniji svojim današnjim superveleslalomskim u odnosu na jučerašnji spust nastup. Iznova među sporijima u gornjem dijelu staze Ivica je, kao i jučer, poboljšavao kroz prolaze svoju poziciju u plasmanu sve do cilja, u kojega je ovoga puta ušao uz 1.74 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom. 

Njegovo vrijeme, vrlo zanimljivo, baš kao i na posljednjem treningu spusta voženom sa skraćenog, upravo superveleslalomskog starta, iznova je u stotinku bilo identično s onim Bode Millera (USA). Te su njih dvojica podijelili 23. poziciju na utrci i uzeli prvih ovosezonskih 8 superveleslalomskih bodova u Svjetskom kupu. Jučerašnji pobjednik spusta, Dominik Paris (ITA), ovoga je puta ostao stotinku iza njih, na 25. poziciji.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Ivica se nakon Lake Louisea nalazi na 7. poziciji, uz 82 osvojena boda.

Natko Zrnčić-Dim, sa startnim brojem 56, utrku je uz 2.75 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom okončao na 47. poziciji od 67 skijaša u plasmanu. A od društva najbržih 30 odijelilo ga je 85 stotinki sekunde.

Iz Lake Louisea najbolji skijaši svijeta sada odlaze put Beaver Creeka (dok skijašice iz Beaver Creeka dolaze upravo u Lake Louise), gdje ih idućeg tjedna očekuju po jedan superveleslalom, spust i veleslalom.  

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. SVINDAL Aksel Lund (NOR) 1:28.53
2. MAYER Matthias (AUT) + 0.24
3. STREITBERGER Georg (AUT) + 0.38
4. INNERHOFER Christof (ITA) + 0.68
5. KÜNG Patrick (SUI) + 0.72
6. REICHELT Hannes (AUT) + 0.80
7. FRANZ Max (AUT) + 0.82
8. PUCHNER Joachim (AUT) + 0.85
8. FILL Peter (ITA) + 0.85
10. HUDEC Jan (CAN) + 0.94
...
23. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.74
47. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 2.75

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 299691
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr