NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Facebook, FIS Alpine

 

L. Louise SG (m) i B. Creek VSL (ž) - najava utrka

Nakon prve utrke spusta Lake Louise (CAN) danas ugošćuje i prvi superveleslalom nove sezone FIS Svjetskog kupa kod skijaša. Svoj drugi veleslalom nakon Söldena (AUT) skijašice će odraditi u Beaver Creeku (USA).

Superveleslalom skijaša u Lake Louiseu danas je zakazan za 11:00 sati lokalno (19:00 sati srednjeeuropski), uz izravni TV prijenos na HTV 2 i postavku trenera austrijskih skijaša Schaffera. A između 74 skijaša iz 19 zemalja Ivica Kostelić niz stazu će sa startnim brojem 27, Natko Zrnčić-Dim s brojem 56.

Aksel Lund Svindal (NOR, startni broj 15) na superveleslalomu Lake Louisea slavio je u posljednje dvije sezone, sveukupno u karijeri do sada čak četiri puta, prošlosezonski je pobjednik Svjetskog kupa u ovoj disciplini te svakako prvi favorit utrke. Ivica Kostelić na ovoj utrci kao najbolje plasmane do sada ima upisana jedno 13. i jedno 15. mjesto iz 2009. odnosno 2008. Dok je Natko najbliže mogućem plasmanu u bodove stigao prošle godine, uz 32. poziciju završnog poretka utrke. 

Cjelovita startna lista utrke


---

Veleslalom skijašica u Beaver Creeku svojom je prvom vožnjom na rasporedu od 9:45 sati lokalno (17:45 sati srednjeeuropski), dok će druga vožnja potom uslijediti točno tri sata kasnije, sve bez izravnog TV prijenosa na nekoj od hrvatskih TV postaja. 

S obzirom na činjenicu slavlja u Söldenu te s obzirom na briljantnu formu potvrđenu u Beaver Creeku Laru Gut (SUI) svakako je potrebno proglasiti glavnom kandidatkinjom za pobjedu i na ovoj utrci. Austrijanac Winkler te Slovenac Šteharnik postavit će vožnje sada na "Birds of Prey", ne više na "Raptor" stazi. 

Na utrci će od hrvatskih predstavnica u svojem drugom (i premijernom veleslalomskom) nastupu u Svjetskom kupu sa startnim brojem 68 od 72 skijašice u prvoj vožnji nastupiti i naša 17-ogodišnja juniorka Andrea Komšić.

Cjelovita startna lista utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 209637
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr