13.01.2008.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Nicole Hosp, Zoom Agence  

Maribor, SL (ž) - Hosp uzela slalom i "Lisicu"

Nicole Hosp danas je u Mariboru ubilježila drugu slalomsku pobjedu ove sezone. Nika Fleiss je danas bila jedina Hrvatica u finalu. Utrku je završila na posljednjem, 27. mjestu.

Današnju je pobjedu, Nicole Hosp izborila ispred Slovakinje Veronike Zuzulove i reprezentativne kolegice Marlies Schild. Hosp je najvišu stepenicu pobjedničkog postolja rezervirala već nakon prve vožnje, kao i Zuzulova svoje današnje drugo mjesto. Slovakinja je ponavljanjem uspjeha iz  Špindleruva Mlyna pokazala da je trenutno u izvrsnoj slalomskoj formi. Schild je  današnju utrku izgubila u prvoj vožnji, u kojoj je za Hosp zaostala više od sekunde. U drugoj se probudila i ubilježila najbolje vrijeme, no zaostatak iz prve vožnje bio je prevelik i Austrijanka je prvi put ove sezone pobijeđena, a da krivac za to nisu njezine vlastite pogreške.

Dobre su rezultate danas zabilježile i Čehinja Zahrobska na četvrtom te Finkinja Poutiainen na petom mjestu, dok je Švicarka Sandra Gini šestim mjestom ostvarila rezultat karijere.

Utrka se vozila u uvjetima primjerenijim proljetnim nego zimskim mjesecima. Uz temperaturu od 6°C, nakon što je prvih 15 natjecateljica završilo svoj nastup, nad stazom u Mariboru počelo je kišiti. Staza je, zahvaljujući trudu organizatora, ipak uspjela u relativno dobrom stanju izdržati sve natjecateljice.

Ana Jelušić ni danas nije uspjela izboriti drugu vožnju. Nakon, za nju karakterističnog, agresivnog starta, u nastavku joj je nedostajalo mekoće i previše se borila sa stazom. Zaostatak od 3,30 s za vodećom iz prve vožnje danas je bio dovoljan za tek 38. mjesto. Uvjeti poput današnjih nikao ne odgovaraju Riječanki, no u posljednje dvije utrke, Ana nije pokazala formu s početka sezone. Razloge za to možda treba tražiti i u problemima s astmom i povišenom temperaturom koji je posljednjih dana ometaju u pripremama. Ni Nika Fleiss danas nije bila na razini dosadašnjih ovosezonskih  rezultata. Nije radila greške, no prvu je vožnju završila na 24. mjestu da bi nakon druge bila posljednja, 27. Treća naša predstavnica, Sofija Novoselić, nakon prve je vožnje bila 51., sa zaostatkom od 6,26 s za pobjednicom.

Današnjom pobjedom i 6. mjestom iz jučerašnjeg veleslaloma, Nicole Hosp je osvojila i ovogodišnji Pokal Zlatne lisice. Ove je godine ovo tradicionalno natjecanje doživjelo svoje 44. izdanje.

Sljedeće utrke za skijašice na rasporedu su od 18.-20. siječnja u talijanskoj Cortini d'Ampezzo. Vozit će se dva superveleslaloma i spust.

Konačni poredak najboljih 10 skijašica danas:

1. HOSP, Nicole (AUT) 1:40.55
2. ZUZULOVA, Veronika (SVK) +0,46
3. SCHILD, Marlies (AUT) +0,51
4. ZAHROBSKA, Sarka (CZE) +1,10
5. POUTIAINEN, Tanja (FIN) +1,31
6. GINI, Sandra (SUI) +1,54
7. RIESCH, Maria (GER) +1,61
8. BORSSEN, Therese (SWE) +1,74
9. COSTAZZA, Chiara (ITA) +1,77
10. KIRCHGASSER, Michaela (AUT) +1,94
...
27. FLEISS, Nika (CRO) +3,24
...
38. JELUŠIĆ, Ana (CRO) +3,30 (nakon prve vožnje)
51. NOVOSELIĆ, Sofija (CRO) +6,26 (nakon prve vožnje)

Kompletni rezultati i analiza utrke dostupni su klikom na donji link.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 313313
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr