NATJECANJA

»

SKIJANJE

27.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Maribor SL (ž): Maze danas bez konkurencije

Tina Maze (SLO) nakon jučerašnjeg drugog veleslalomskog mjesta danas do uvjerljive slalomske pobjede u Mariboru. Frida Hansdotter (SWE) i opet druga, Sofija Novoselić bez završetka prve vožnje.

Jučer je vodila nakon prve vožnje, no Lindsey Vonn novu veleslalomsku pobjedu na Mariborskom Pohorju izbila joj je iz ruku najboljim vremenom druge vožnje. Danas - ponovno vrlo sličan scenarij. Tina Maze i opet se našla u vodstvu utrke nakon prve vožnje. No sada nikako nije dozvolila da joj itko oduzme prvu slalomsku pobjedu na "Zlatnoj lisici" u karijeri.

46.35 bilo je Tinino vrijeme prve vožnje. Vrijeme kojem se najviše približila Frida Hansdotter (SWE) uz 0.60 sek. zaostatka. Dok je treće najbolje vrijeme prve vožnje. ali već uz 0.91 sek. zaostatka u odnosu na Maze, odradila Kathrin Zettel. Nikakvih iznenađenja u drugoj vožnji ovoga puta bilo nije te su prve tri skijašice nakon prve vožnje u istom redoslijedu završile i utrku.

Prvim vremenom i druge slalomske vožnje (!) Tina Maze 'štopericu' je zaustavila na 1:33.68. Frida Hansdotter, koj je ovo već četvrti ovosezonski plasman na drugo mjesto (!) na utrkama Svjetskog kupa nakon Area, Sljemena i Flachaua, za Maze je zbrojeno zaostala za slalomski velikih 0.86 sek. Dok je Zettel u konačnici zbrojeno bila sporija za 1.13 sek. u odnosu na slovensku pobjednicu utrke i trenutno apsolutno najbolju skijašicu svijeta.

Pobjeda na slalomu "Zlatne lisice" u Mariboru za Tinu Maze 7. je pobjeda sezone te čak 17. (!) plasman na pobjednički podij na utrkama Svjetskog kupa. I s trenutna 1.654 osvojena boda samo je ozljeda ili veliki pad forme mogu zaustaviti u rušenju apsolutnog rekorda Hermanna Maiera od 2.000 bodova osvojenih samo u jednoj sezoni Svjetskog kupa.

Mlada Mikaela Shiffrin (USA) današnji je slalom Maribora uspjela završiti na 8. poziciji, nakon 13. vremena prve vožnje. Kako je na utrci osvojila time 32 boda, a Tina Maze 100, u borbi za mali slalomski Kristalni globus Tina je sada opet samo 13 bodova iza mlade američke zvijezde.

Sofija Novoselić, a koja je u prvu vožnju današnje utrke krenula sa startnim brojem 70, nije na žalost uspjela završiti svoj nastup u prvoj vožnji.

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. MAZE Tina (SLO) 1:33-68
2. HANSDOTTER Frida (SWE) + 0.86
3. ZETTEL Kathrin (AUT) + 1.13
4. VELEZ ZUZULOVA Veronika (SVK) + 1.14
5. KIRCHGASSER Michaela (AUT) + 1.53
6. CURTONI Irene (ITA) + 1.62
7. HOSP Nicole (AUT) + 1.92
8. SHIFFRIN Mikaela (USA) + 1.93
9. EKLUND Nathalie (SWE) + 2.09
10. HOLDENER Wendy (SUI) + 2.10
...
NOVOSELIĆ Sofija (CRO) - nije završila nastup u prvoj vožnji

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 323771
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr