NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.01.2012.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić

 

Marcel Hirscher: "Sport spaja ljude, dobar posao za Ivicu i mene"

Izjave prve trojice skijaša po završetku noćnog slaloma Schladminga.

Marcel Hirscher, pobjednik utrke:

"Skijati danas pred gotovo 50 000 navijača definitivno je bio najveći izazov u mojoj karijeri. Ovdje je uvijek posebno uostalom i zbog toga što živim na udaljenosti pola sata vožnje automobilom.

Većina mojih prijatelja živi u Schladmnigu. A ovo je i najpopularnija utrka sezone u Austriji te ima poseban naboj.

Skijati ovdje bio je fantastičan doživljaj tim više što protekli tjedan to nije bio. U životu sam naučio puno, međutim, nikada nisam mislio da ću se morati suočiti s optužbama da sam varalica te da ću morati razmišljati o takvim stvarima. Na utrci u Flachauu "haklao" sam vrata i odmah stao, nije da varam cijelo vrijeme.

Ponosan sam na domaću publiku koja je pokazala pravo sportsko navijačko lice. Sport spaja ljude, a Ivica i ja napravili smo ovdje dobar rezultatski posao. Jedna od najvažnijih stvari uoči druge vožnje bila je podrška moje obitelji. Niti Ivica niti ja nismo lažovi, međusobno se poštujemo.

Veselim se sutrašnjici, ova cijela kontroverza sada je, nadam se, iza mene."

Stefano Gross, 2. mjesto:

-.-Goran Razić-.-

"Današnji je dan bio sjajan! Cijeli tim pucao je od samopouzdanja.

Uoči druge vožnje bio sam ispred nekih od najboljih slalomaša svijeta, znao sam da dobro vozim i da je ovo moj dan, što mi je dalo dodatni impuls, baš kao i za narednu utrku u Banskom.

Još kao mali dječak sanjao sam pobjedu u Schladmingu. Marcel je danas, na žalost bio brži, ali ja ću se ovdje ponovno vratiti po, nadam se, pobjedu."

Mario Matt, 3. mjesto:

-.-Goran Razić-.-

"Navijači ovdje uvijek naprave specijalni ugođaj. Zbog takve atmosfere uvijek želimo dati sve od sebe pa vozimo do krajnjih limita.

Što se tiče Marcela, još prije nekoliko godina vidjeli smo da je u stanju izvesti iznimno brze zavoje. Naravno, potrebno je nekoliko godina da vožnju iz treninga prenesete na natjecanje. Njegova današnja prva vožnja kojom je ostvario veliku prednost bila je ključna za pobjedu."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 25. siječnja 2012.   08:44h

    Član od:
    29.10.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Čim vidim ove Austrijance i njihovo tumačenje svega ovog što je proizašlo meni je smiješno. Da je Hirscher imao imalo obraza rekao bi da je publika zakazala u toliko što je fučkala Ivici, kao što je Ivica odmah spočitao našoj publici baklju. A on lijepo niz dlaku, ma ništa nego mučko đubre, a ovaj Huara je presmješan s ovim hight resolution i HD vokabularom, još očitije što je Neureuther sigurno, ali ono 100% haklao na sljemenu i još jučer je trebao biti odmah diskvalificiran, a ne pred samu drugu vožnju. Meni se to čini malo blesavim.

    Nema veze, ja sam se bojao Schladminga jer Ivica ima samo loše uspomene ovdje i nakon prve vožnje sam rekao da barem uđe u prvih 5, ali nakon utrke uvijek ostaje žal za više i još kad tome dodam Matt prošlu utrku 0.07 sec i sad 0.01 sec ispred Ivice - jednsotavno Ivica nije miljenik stotinki.

    Samo zaboravit što je bilo i bit će još prilika za dosta pobjeda ove sezone , a na kraju sezone nek se oglasi Gips (ima je on mudrac za ove prodane babe iz FIS-a) i nek kaže pokoju o Austrijancima i Fair-play, ali na finjaka - zapakirano govno u celofan isto kao ova EU u koju smo ušli.
  • Objavljeno: 25. siječnja 2012.   08:31h

    Član od:
    11.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, bjelovar

    sportsko navijanje??

    još jedna austrijska sramota...

    navijanje je bilo na sljemenu gdje ste svi bili jednako pozdravljeni...

    nadam se da HR navijači neće ovo zaboraviti do nagodinu i volio bih da na sljemenu dok austrijanci se nagodinu budu spuštali ne bude ni fućkanja ni hukanja... već treba biti MUK!
  • Objavljeno: 25. siječnja 2012.   07:53h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    >Ponosan sam na domaću publiku koja je pokazala pravo sportsko navijačko lice.

    Zbilja ima debel obraz reći tako nešto. Ako je to pravo sportsko navijačko lice... Onda mu iskreno želim isto takvo dogodine na Sljemenu.

    >Sport spaja ljude, a Ivica i ja napravili smo ovdje dobar rezultatski posao.

    Njemu je to posao, Ivici sport. A sport spaja sportaše.

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 314412
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr