Skijanje.hr

20.11.2007.      

Autor: Goran Razić 

Otvorena i francuska skijališta

Iako francuska skijališta nisu zabilježila tako bogate snježne padaline poput onih u Austriji, Sloveniji, pa čak i Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, otvaranja skijališta sasvim su blizu. Neka su prve skijaše već pustila svojim padinama...

Val Thorens je nekoliko žičara već pustio u rad proteklog vikenda, a do sada je palo do 70 cm snijega na visinama iznad 2300 m. Iako Val Thorens pamti i bolje startove sezone, čelnici se ne bune, te vrlo optimistično gledaju prema narednoj sezoni.

 

Tignes s visinama snijega između 30 i 50 cm otvorio je ledenjak Grand Motte te pripadajuće staze, a otvoren je i spust do Val Clareta, s ukupnom visinskom razlikom od čak 1400 m. S obzirom na još uvijek skromnu visinu snijega Tignes ipak predvodi ulazak u novu skijašku sezonu. Susjed s kojim tvori poznati kompleks L'Espace Killy, Val D'Isere, još uvijek čeka otvorenje sezone. U mjestu je trenutno oko 30-ak cm snijega te vladaju vrlo niske temperature. Otvaranje se očekuje uskoro.

 

Skijaški centar 7 Laux ima također 30-ak cm snijega, a zahvaljujući niskim temperaturama snježni topovi rade punim kapacitetima. La Plagne, s 40-ak cm snijega još uvijek ne planira otvaranje sezone, a skijaške staze su u pripremi.

 

Les Deux Alpes iako bilježi nešto malo novog snijega još uvijek ne planira skijašima i boarderima otvoriti staze prije planiranog 01.12.2007. Les Arcs planira otvoriti skijašku sezonu tek 15.12., a promjenu termina otvaranja teško može narušiti i veća količina snijega.

 

Serre Chevalier mjeri 30-ak cm snijega, a otvaranje sezone planira također 15.12.2007. Po svemu sudeći za razliku od prošle sezone francuska skijališta pomalo trenutno kaskaju za austrijskim, pa i talijanskim skijalištima. No vrijeme je nepredvidivo i prava zima je tek na vratima. Trenutno je vrlo izgledno da će većina skijališta ugledati "bijeli" Božić... i to s upaljenim vučnicama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5310807
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr