17.07.2006.      

Autor: Goran Vukelić 

Početak priprema za Jadranski slalom 2007.

Održana prva sjednica Počasnog odbora međunarodnog Jadranskog slaloma za 2007.g.

U petak, 14. srpnja, u uredu predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića održana je prva sjednica Počasnog odbora međunarodnog Jadranskog slaloma za 2007.g. Predsjednik Počasnog odbora Stjepan Mesić upoznat je s pripremnim aktivnostima vezanim uz 2. izdanje ovog obnovljenog natjecanja na Platku iznad Rijeke koje bi se trebalo održati u veljači 2007.

Predstavnik organizatora natjecanja, Ski kluba Rijeka, i počasni predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Milan Tumara izvijestio je o zadovoljstvu svih sudionika priredbom organiziranom u travnju ove godine i utvrdio daljnje smjernice organizacije. Sljedeće godine bi Jadranski slalom trebalo organizirati na razini koja bi omogućavala dobivanje utrke Europskog kupa 2008. Ciljevi za sljedeću godinu su: domaće pobjede u muškoj i ženskoj konkurenciji, najmanje tri medalje u obje konkurencije, nastup najmanje tri skijaša iz prve jakosne skupine Svjetskog kupa, privlačenje barem 5,000 gledatelja na Platak te, najvažnije, osiguranje financijske konstrukcije od pola milijuna kuna.

Tumara je još jednom izrazio zabrinutost oko pasivizacije aktivnosti oko kandidature za zimsku Univerzijadu 2013.g. te naglasio razvojnu važnost ovog projekta za gorsku Hrvatsku. Također, dotaknut je i problem izgradnje akumulacijskog jezera na Platku za potrebe umjetnog zasnježenja te dovoda vodovoda do ovog riječkog skijališta. Projekt je to oko kojeg se moraju usuglasiti lokalne jedinice samouprave, Grad Rijeka te Primorsko-goranska županija čiji su predstavnici također prisustvovali sjednici. Dožupan Luka Denona je iskazao zabrinutost nad budućnošću Jadranskog slaloma imajući u vidu još uvijek nedovoljnu suradnju između svih zainteresiranih strana u jednom ovako kompleksnom projektu.

Sjednici su prisustvovali i gospodarski subjekti čija će financijska pomoć biti zasigurno od velike važnosti za sljedeće izdanje Jadranskog slaloma.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 236097
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr