Skijanje.hr

08.04.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Ledenjak Presena, arhiva Skijanje.hr  

Posljednji skijaški vikend u Italiji

Većina skijališta u Italiji zatvara vrata.

Približila se kraju skijaška sezona 2009/10 na talijanskim skijalištima. Većina njih je kao zadnji dan skijanja odredila nedjelju, 11. travnja. Iako snijega još uvijek ima i više nego dovoljno (na višim dijelovima skijališta i preko 100 cm), dolazak proljeća i orijentacija potencijalnih posjetitelja na neke druge vidove ispunjavanja slobodnog vremena znače i zatvaranje skijališta.

S 11. travnjom će tako sezona okončati na gotovo svima skijalištima u sklopu Dolomiti Superski kompleksa. Još tjedan će dana nakon toga raditi Kronplatz, a Cortina d'Ampezzo bi trebala biti otvorena do 25. travnja. I u kompleksu Skirama Dolomiti većina skijališta broji posljednje dane. U Madonni di Campiglio će nakon 11. travnja ostati otvorene samo pojedinačne staze, dok će Folgarida-Marilleva biti potpuno zatvorena nakon tog datuma. Passo Tonale bi staze trebao držati otvorenim do 18. travnja, a pripadajući ledenjak Presena do 20. lipnja.

Promoturova skijališta su zatvorena od 6. travnja, a u pogonu do 2. svibnja ostaje samo Sella Nevea. Za zagrižene ljubitelje snijega skijanja u Italiji će ipak biti i tijekom proljeća na ledenjacima Cervinie, Passo Stelvia i Val Senalesa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5089708
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr