13.09.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Raich i Schild i službeno uz FIS

Uz Juliu Mancuso i Aksela Lunda Svindala zasigurno najpoznatiji par među aktivnim skijašicama i skijašima u zajedničkom istupu potvrdio je kako u potpunosti podržava prijedlog FIS-a o promjenama prvenstveno veleslalomskih skija od sezone 2012/13.

Benjamin Raich i Marlies Schild nisu se našli među potpisnicima nedavne peticije u kojoj je velika većina najboljih skijašica i skijaša svijeta otvoreno ustala protiv od FIS-a predloženih promjena radijusa veleslalomskih natjecateljskih skija za sezonu 2012/13. A u zajedničkom javnom istupu, kojega prenose austrijski mediji, i službeno su potvrdili kako promjene - u potpunosti podržavaju.

Sukus njihovih razmišljanja svodi se na to da je FIS-ova inicijativa "odličan prvi iskorak u ispravnom smjeru". Dok peticiju svojih kolega smatraju prvenstveno puno više "reakcijom prkosa na manjak komunikacije između FIS-a i natjecatelja" nego stvarnim otporom najavljenim promjenama.

S obzirom na njihove ne tako davne teške ozljede koljena zarađene upravo na aktualnim veleslalomskim skijama, ovakav stav vjerojtno i nije posve začuđujuć. Iako Raich tvrdi kako je on promjene u trenutnom smjeru zatražio još dok je bio veleslalomskim pobjednikom Svjetskog kupa te veleslalomskim olimpijskim pobjednikom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 156696
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr