25.01.2011.      

Autori: Matija Kralj, Željko Ivnik

Photo: Goran Razić (Schladming 2011.)

 

Schladming, SL (m): Grange 2 u nizu, Ivica 5.

Jean-Baptiste Grange (FRA) odnio je na noćnom slalomu Schladminga svoju treću ovosezonsku slalomsku pobjedu, i drugu u svega tri dana. Ivica Kostelić i u Schladmingu odličan peti.

Četvrto vrijeme prve slalomske vožnje i četvrto vrijeme druge slalomske vožnje bila su danas dovoljna Jean-Baptiste Grangeu (fotografija dolje) za prvo slalomsko slavlje na 'Planai' stazi u Schladmingu. Konačno zbrojeno vrijeme 1:46.54 bilo je, doduše, svega četiri stotinke sekunde brže od zbrojenog vremena vodećeg nakon prve vožnje, Šveđanina Andre Myhrera. No ono ujedno znači i da je Grange sjajnom drugom vožnjom u odnosu na prvu vožnju u 'sudaru' s Myhrerom u drugoj vožnji bio brži za čak 89 stotinki sekunde.

-.-Goran Razić-.-
Treće mjesto pobjedničkog podija, uz 60 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika utrke, odlazi i na Sljemenu trećemu, a nakon prve vožnje Schladminga drugoplasiranom Mattiasu Harginu. Uz 94 stotinke sekunde zaostatka četvrti je Manfred Moelgg (ITA). Dok je Ivica Kostelić (fotografija dolje) noćni slalom Schladminga završio na petom mjestu, uz točno sekundu zbrojenog zaostatka u odnosu na Grangea.

-.-Goran Razić-.-
U ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa, s novih 45 bodova, Ivica je svoju prednost u odnosu na Silvana Zurbriggena (SUI, danas 17. mjesto, nap.a.) povećao na 432 boda. A Aksel Lund Svindal (NOR), kojega danas u Schladmingu bilo nije, u odnosu na Ivicu sada u ukupnom poretku 'kasni' za 490 bodova.

I nakon noćnog slaloma Schladminga Ivica Kostelić ostaje i vodeći slalomaš FIS Svjetskog kupa. Sada sa 478 zarađenih bodova. 96 više od prvog pratitelja Jean-Baptiste Grangea.

Šestim i sedmim mjestom na utrci švedsko zadovoljstvo sa četiri skijaša unutar najboljih sedam (!) upotpunili su Axel Baeck i već gotovo pa pomalo 'zaboravljeni' po pitanju vrhunskih plasmana Jens Byggmark. Dok je najbolji domaći skijaš Benjamin Raich na 'tek' devetoj poziciji.

Natko Zrnčić-Dim (fotografija dolje) na 33. je mjestu prve vožnje Schladminga za malenih 22 stotinke sekunde ispustio, podsjećamo, plasman u drugu slalomsku vožnju. Dok je Dalibor Šamšal (fotografija dno) prvu vožnju Schladminga okončao na 44. poziciji.

-.-Goran Razić-.-
"Borio sam se lavovski i pružio sam svoj maksimum. Na drugom sam prolazu čuo službenog spikera koji je poticao publiku da me bodre jer sam u tome trenutku imao vrijeme za drugu vožnju. Vjerojatno sam premalo 'pustio' skiju na završnom dijelu staze.

Poslušao sam savjet od Ivice koji je napomenuo da treba 'carvati' cijeli donji dio nakon prijelomnice. Jednostavno ove sezone nemam sreće, a izostali su i dobri rezultati. Svoj niski slalomski startni broj probati ću popraviti nastupima na FIS utrkama"
, izjavio je nakon svoje vožnje Natko. Dok je Dalibor svoju vožnju ocijenio slijedećim riječima:

"Nisam ljut na sebe. Na prvom sam dijelu staze učinio  kardinalnu pogrešku, istovjetno utrci u Kitzbühelu. To me definitivno stajalo plasmana u drugu vožnju slaloma. Na donjem dijelu jednostavno nisam uspio ući u ritam. No idem dalje. Moje vrijeme tek dolazi."

-.-Goran Razić-.-
Skijaši nakon Schladminga sada odlaze put francuskog Chamonixa. Gdje ih u subotu i nedjelju očekuju po jedna utrka spusta i superkombinacije.

Konačni poredak najbolje desetorice utrke:

1. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) 1:46.54
2. MYHRER Andre (SWE) + 0.04
3. HARGIN Mattias (SWE) + 0.60
4. MOELGG Manfred (ITA) + 0.93
5. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.00
6. BAECK Axel (SWE) + 1.15
7. BYGGMARK Jens (SWE) + 1.18
8. DEVILLE Cristian (ITA) + 1.29
9. RAICH Benjamin (AUT) + 1.30
10. YUASA Naoki (JPN) + 1.36
---
ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO), ŠAMŠAL Dalibor (CRO) - 33. odnosno 44. pozicija nakon 1. vožnje

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 590905
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr