25.01.2011.      

Autori: Matija Kralj, Željko Ivnik

Photo: Goran Razić (Schladming 2011.)

 

Schladming, SL (m), 1. lauf: Myhrer 1., Ivica 3.

Ivica Kostelić 'prva pratnja' švedskog slalomskog dvojca nakon prve vožnje noćnog slaloma FIS Svjetskog kupa u Schladmingu.

Startni broj 1 još jednom se ove sezone pokazao neobično važnim na nekom od muških slaloma Svjetskog kupa. Upravo s tim brojem niz 'Planai' stazu u Schladmingu krenuo je danas sljemenski slalomski pobjednik Andre Myhrer (fotografija dolje). I ostvario najbrže vrijeme prve vožnje s 53.77.

-.-Goran Razić-.-
Drugo mjesto prve vožnje sa startnim brojem 9 uzeo je Myhrerov sunarodnjak, i ovogodišnji sljemenski treći, Mattias Hargin. I to uz 45 stotinki sekunde zaostatka. Dok vodeći skijaš ukupnog i slalomskog poretka FIS Svjetskog kupa, Ivica Kostelić (fotografija dolje), sa startnim brojem 3 nakon prve vožnje Schladminga drži upravo treću poziciju, uz 65 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Myhrera.

-.-Goran Razić-.-
Jean-Baptiste Grange (FRA) nakon prve je vožnje prvi tik do pobjedničkog podija, uz dodatnih 20 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Ivicu.

"Nije bio loš nastup. Ali staza se tako brzo 'otvorila'. Trebat će puno 'carvati', a nakon prijelomnice potrebno je oštro okrenuti smjer", riječi su kojima je Ivica Kostelić prokomentirao svoj slalomski nastup u prvoj vožnji Schladminga. Dok je Mattias Hargin (fotografija dolje) nadodao:

"Za mene su uvjeti na stazi bili još sasvim korektni, no na stazi se već osjete 'žljebovi'. Mislim da će viši startni brojevi imati dosta problema sa stazom. Imao sam odličan osjećaj na stazi. I u drugoj vožnji sada definitivno napadam pobjednički podij".

-.-Goran Razić-.-
Uz već za 'Planai' uobičajeno visoke zaostatke u odnosu na najbržeg, Benjamin Raich (AUT) na desetom se mjestu nakon prve vožnje nalazi uz već sekundu i 58 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na vodećeg. Dok je najbolje plasirani domaći natjecatelj Reinfried Herbst na petoj poziciji (+ 1.12).

Natku Zrnčiću-Dimu sa startnim brojem 66 na 33. poziciji prve vožnje 22 su stotinke sekunde nedostajale do plasmana u drugu vožnju (+ 3.60). Dok je Dalibor Šamšal sa startnim brojem 65 za vodećim zaostao + 5.01 sekundu (44. pozicija prve vožnje).

Druga slalomska vožnja Schladminga na rasporedu je od 20:45 h.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 284710
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr