01.02.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Slaba skijaška sezona u Gorskom kotaru

Usred zime u pogonu jedino Petehovac i, djelomično, Čelimbaša.

-.--.-Za razliku od prošle godine kada su zabilježila lijep broj skijaških dana, ove zime nema previše sreće za mala goranska skijališta. U jeku sezone otvoreno je samo delničko skijalište Petehovac koje radi uz brigu privatnog koncesionara. Na Petehovcu (naslovna fotografija) je trenutno moguće skijati i noću, a službeni podaci Državnog hidrometerološkog zavoda govore o 17 cm snijega u Delnicama.

To i vremenska prognoza koja ne obećava nove snježne padaline u narednih tjedan dana ne pružaju blistavu perspektivu po pitanju skijaških radosti u Gorskom kotaru. U minimalnom opsegu radi još jedino Čelimbaša (gore) u Mrkoplju i to samo s baby liftom. Na vrhu skijališta nema dovoljno snijega za uređenje staza.

-.-bijelakosa.hr-.-bijela kosaSkijalište Rudnik u Tršću je zatvoreno, isto zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta te su zbog toga tamo i otkazane planirane utrke Elan Croski kupa prošlog vikenda. Begovo Razdolje, u kojem prema službenim podacima ima čak 44 cm snijega, ove sezone nije uopće niti bilo u planu za pogon.

Bijela kosa (lijevo) pored Vrbovskog je i dalje samo lijep plan na papiru. Čeka se optimističan investitor koji će "zagristi" u Vladin projekt ulaganja u hrvatski turizam gdje Bijela kosa ima važnu ulogu. Sve u svemu, "korak naprijed, natrag dva" – tako izgleda sudbina goranskih skijališta iz zime u zimu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249484
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr