10.12.2014.      

Autor: Goran Razić

Foto: Facebook (naslovna fotografija - Vogel)

 

11.12. kreću otvaranja u Sloveniji

Prema današnjim informacijama svoje staze otvara 5 slovenskih skijališta. Ponuda uređenih staza je još uvijek ograničena, no za razliku od prošlotjedne situacije informacije s terena su daleko povoljnije.

Skijaške žičare na Vogelu su već u nekoliko navrata bile u radu ove sezone, budući da je tijekom jeseni na ovom popularnom skijalištu ponad Bohinja do sada palo čak oko 100 cm snijega. Ovoga puta Vogel “za ozbiljno” otvara staze već sutra, u četvrtak 11.12. U radu će biti svega nekoliko staza, a vrijedit će i posebna cijena ski karte od 13,5 eura. Prema službenim informacijama na stazama je trenutno između 25 i 40 cm snijega pripremljenog snijega, a na raspolaganju za skijanje će biti donji dio skijališta, odnosno žičare Orlove glave i Brunarica.

Krvavec će u rad krenuti samo dan kasnije, u petak 12.12. Prve će se otvoriti staze br. 1, 2 i 6, a skijaše i bordere će prevoziti pokretna traka Gospinca, četverosjedežnica Tiha dolina i vučnica Luža, dok se za  vikend očekuje otvaranje i dvosjedežnice Njivice te šesterosjedežnice Vrh Krvavca.

-.--.-

Foto: Krvavec

Istog dana s radom kreću i Kope. Tamo će u radu biti četverosjedežnica Pungart i vučnica Sedlo, a zanimljivost je da će Kope krenuti i s noćnim skijanjem. Kope, također, gostima nude posebnu akciju u kojoj je za jedan jednodnevni skipass moguće skijati dva dana.

U petak bi s radom trebala krenuti i Kranjska Gora dok Cerkno planira u rad tek od sljedećeg tjedna. Oba skijališta su u jeku zasnježavanja staza, a detalji oko otvaranja još uvijek nisu poznati.

-.--.-

Foto: Kranjska Gora

Zagrepčanima omiljena Rogla također kreće u rad, ali u subotu 13.12. U radu će biti tri staze; Planja, Uniorček i Košuta, dok za otvaranje ostalih staza još uvijek nema dovoljno snijega. I na Rogli će prvih skijaških dana vrijediti snižena cijena ski karata. Tako će karta za odrasle stajati 16 eura, dok će za djecu vrijediti cijena od 8 eura. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 11. prosinca 2014.   16:46h

    Član od:
    25.11.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Varaždin

    Kreće i Mariborsko Pohorje ovaj vikend. Doduše samo Areh, ali zato samo za 5 Eura.
  • Objavljeno: 10. prosinca 2014.   20:12h

    Član od:
    18.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, Nova Gradiška

    Planira li netko na Krvavec ili Roglu u nedjelju 14.12.?

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 250462
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr