30.11.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: arhiva Skijanje.hr 

 

Dvostruke pobjede za Svindala i Schiffrin

Ovoga vikenda započela je sjevernoamerička turneja u Svjetskom kupu. Odmah u startu, Schiffrin i Svindal su pokazali dominaciju uzevši po dvije pobjede u dva dana.

Američki Aspen ovoga je vikenda udomio najbolje skijašice svijeta s veleslalomom i dva ženska slaloma (jedan kao nadoknada otkazanog u Leviju i jedan redovni, nap.a.). U prvoj vožnji veleslaloma Amerikanka Mikaela Schiffrin odmah se dominantno nametnula kao najbrža, te je najavila svoju formu koju će kasnije i potvrditi tijekom vikenda. No u drugoj veleslalomskoj vožnji Amerikanka nije uspjela ponoviti svoj nastup, te je po vrlo  snježnom vremenu uzela predirektnu i pred sam kraj staze završila svoj nastup. Ponuđenu pobjedu u drugom veleslalomu sezone je uzela Švicarka Lara Gut s 80 stotinki prednosti ispred drugoplasirane Austrijanke Eve-Marie Brem i trećeplasirane Talijanke Federice Brignone.

Subotnji prvi slalom sezone donio je puno povoljniji rasplet za Schiffrin, koja je još jednom pokazala svu raskoš svog talenta pobijedivši ispred Slovakinje Veronike Zuzulove s čak 3.07 sekundi prednosti, te s 3.26 sekundi ispred trećeplasirane Šveđanke Fride Hansdotter. Izdanje koje nas je podsjetilo na dane slave i dominacije naše Janice Kostelić. Amerikanka je svojim nastupima ovoga vikenda napisala jako lijepu najavu sezone, u kojoj suparnicama očito planira ostaviti samo mrvice. U nedjeljnom drugom slalomu rasplet vrlo sličan kao i dan ranije - Schiffrin prvo mjesto s 2.65 sekundi ispred Hansdotter te 2.90 ispred trećeplasirane Šarke Strachove.

-.-Goran Razić-.-

Dok su skijašice pohađale školu skijanja Mikaele Schiffrin, skijaši su u Lake Louiseu gledali u leđa Akselu Lundu Svindalu. Recept je bio sličan. Norvežanin nije mogao bolje započeti novu sezonu u brzim disciplinama. Nakon odličnog oporavka nakon propuštene gotovo čitave prošle sezone uzrokovane puknućem ahilove tetive, Svindal se vratio očito jači nego ikad. Subotnji prvi spust sezone pripao je Svindalu za samo jednu stotinku ispred Talijana Petera Filla, kojeg već dugo nismo vidjeli na pobjedničkom postolju. Treći je pak završio Travis Ganong s 36 stotinki zaostatka. Nedjeljni superveleslalom također je pripao Svindalu, no ovoga puta ipak nešto uvjerljivije, s 35 stotinki sekunde ispred Austrijanca Matthiasa Mayera i 45 stotinki ispred ponovno odličnog Petera Filla. Svindalu je ovo ukupno 27. pobjeda u karijeri.

Od hrvatskih predstavnika u Lake Louiseu nastupio je jedino Natko Zrnčić Dim koji je svoj nastup u spustu završio na 46. mjestu s +2.96 iza Svindala, dok je u superveleslalomu završio 43. sa 2.77 sekundi zaostatka. U utrci superveleslaloma nastupio je i Ivica Kostelić koji je završio na 54. mjestu s +3.76 iza Svindala.

Američka turneja se nastavlja. Skijašice su krenule put Lake Louisea, gdje će ovaj tjedan voziti spust i superveleslalom, dok skijaši idu u Beaver Creek, gdje su na rasporedu spust, superveleslalom i veleslalom.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 30. studenog 2015.   10:38h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    sva cast Schiffrin, izgleda da imamo novu ultra klasu i da ce slalom biti dosadan jer ne vidim ni neku konkurenciju ove sezone za nju...

    Držim fige za Svindala, daj bog da bude ima malo i srece sa zdravljem pa da konacno posteno stisne za veliki kristalni globus i da ga opet osvoji...jer , pomalo je i muski dio dosadan od kada nema pravih velikana, IMHO :)

    [Editirano] 30. studenog 2015. u 10:39h

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 256239
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr