22.09.2010.      

Autor: Goran Razić 

Tignes otvara, Val Thorens s novom gondolom

Tignesov moto "We ski before and after everyone else" je i ove godine aktualan.

S otvorenjem sezone planiranim za subotu 25.09. Tignes će na dispoziciju staviti svoje skijaške staze više od mjesec dana prije svih ostalih, a na subotnjem otvorenju Grande Motte glečera očekuju se pravi zimski uvjeti, s temperaturom ispod -6 stupnjeva i svježim snijegom. Tignes je tako ušao u novu sezonu nakon samo mjesec dana pauze, a trenutno uživa u statusu jedinog otvorenog skijališta u zemlji (osim ski hale u Amnevilleu).

Les deux Alpes svoje će vikend otvaranje, za potrebe eventa "Rock on Snowboard Toura" i "Come on for Ski", održati 23.10., a odmah nakon vikenda počinje i službena sezona 10/11.

Tomislav Matošinval thorens-.--.-val thorensOstala francuska skijališta za sada ne žure s otvaranjem. La Plagne, Val Thorens (naslovna slika i slika desno) i ostali "velikani" planiraju otvaranja za kraj studenog te početak prosinca (Serre Chevalier, nap.a.).

No valja spomenuti kako Val Thorens, primjerice, u novu sezonu ulazi s novim/starim ponosom skijališta - novom gondolom na Cime Caron. Ponos kompletne skijaške regije, koja glasi kao najveće skijalište na svijetu, gondola Cime Caron potpuno je obnovljena. Investicija od 700.000 eura zaslužna je za postavljanje potpuno novih i potpuno ostakljenih gondola, koje sa 150 putnika prevaljuju 900 m visinske razlike i put od 2 km za samo nekoliko minuta. Gondola koja je nakon svoje izgradnje 1982. godine bila i službeno najveća gondola na svijetu, sada ima udahnut novi život. Otvaranje skijališta predviđeno je za posljednji vikend 11. mjeseca.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 264026
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr