04.01.2010.      

 

Jadranski slalom nova postaja Europskog kupa

Danas je u hotelu Westin održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen Adriatic Slalom, muška skijaška utrka FIS Europskog kupa koja će se održati 7. ožujka 2010. godine na Platku, poznatom riječkom vikend skijalištu.

Tradicionalnu skijašku utrku Jadranski slalom, do sada "običnu" FIS slalomsku utrku (treći rang natjecanja), a koja je od ove godine u službenom kalendaru FIS Europskog kupa (drugi, najjači mogući rang natjecanja ispod FIS Svjetskog kupa), predstavili su v.d. predsjednika Hrvatskog skijaškog saveza Stjepan Puhak, predsjednik Organizacijskog odbora Jadranskog slaloma i predsjednik Ski kluba Rijeka Davor Štimac, te članovi hrvatske muške skijaške reprezentacije Dalibor Šamšal i Danko Marinelli.

Predsjednik Saveza Stjepan Puhak istaknuo je kako je organizacija ove utrke od iznimne važnosti za hrvatsko skijanje, razvoj Platka kao turističkog skijališta, ali i za Ski klub Rijeka koji se svojom bogatom tradicijom dokazao kao kvalitetan organizator natjecanja i izvor novih naraštaja hrvatskih skijaških nada. Isto tako, dodao je kako bi obnova skijališta i prateće infrastrukture u velikoj mjeri pridonijela popularizaciji ovog sporta i osjetnijem poboljšanju skijaških uvjeta na Platku. Najavio je i mogućnost da u tom terminu na Platak stigne većina elitnog slalomaškog društva radi iznimno povoljnog termina utrke, tjedan dana poslije završatka Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru.

Predsjednik Organizacijskog odbora Adriatic Slaloma Davor Štimac naglasio je kako se ove  godine Adriatic Slalom upisuje kao nova utrka u kalendar Europskog kupa, čime se potvrđuje povjerenje FIS-a u hrvatsko skijanje. „Očekuje se da će upravo natjecanje na Platku biti jedno od najmasovnijih FIS-ovih natjecanja u Europi uz sudjelovanje stotinjak slalomaša iz 20-ak država, a od naših predstavnika očekuju se Dalibor Šamšal i Danko Marinelli te od zvučnijih imena europskog skijanja: Marc Gini, Jens Byggmark i Giuliano Razzoli“, rekao je Štimac. Istaknuo je kako su organizatori i Platak spremni u vrhunskoj atmosferi dočekati skijaše i sve one koji dođu podržati ovaj veliki sportski događaj.

Iz programa je također izdvojeno javno izvlačenje startnih brojeva na riječkom Korzu u subotu, 6.3.2010. u 18.30 sati, te u nedjelju na Platku start prve vožnje slalomske utrke u 10 sati, a druge vožnje u 13 sati.

-.--.-

Za kraj, prisutnima su se obratili članovi hrvatske muške skijaške reprezentacije i Ski kluba Rijeka Dalibor Šamšal i Danko Marinelli koji su naglasili kako očekuju odličnu sportsku atmosferu na Platku, te pozvali sve navijače i zaljubljenike u skijanje da dođu i podrže hrvatske skijaše ali i da sportskim navijanjem bodre sve sudionike utrke. Također su izrazili zahvalnost Primorsko – goranskoj županiji i Gradu Rijeci na podršci u realizaciji projekta i revitalizaciji skijanja na Platku na kojem su i sami napravili svoje prve skijaške korake. 

Sve dodatne informacije o Adriatic Slalomu možete potražiti na službenim Internet stranicama natjecanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 282983
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr