24.04.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Naslovna fotografija Luka Vrančič - direktor marketinga RTC Krvavec, Srečko Retuznik - direktor RTC Krvavec i tehnički direktor Unitura, Erntes Kovač - direktor GTC Golte   

Krvavec i dalje najbolji po svim izborima

Završetak skijaške sezone donosi podvlačenje crte za sva skijališta. Dok jedni zbrajaju zaradu, drugi biraju najbolje

Osim velike godišnje ankete magazina Skijanje.hr u Sloveniji je nedavno proveden tradicionalni, 18. po redu izbor za "najsmučišče 08/09". Rezultati su gotovo identični prošlogodišnjima. U konkurenciji velikih skijališta najveći broj glasova ponovo je odnio RTC Krvavec, drugo mjesto zauzelo je bratsko skijalište Rogla, dok je treće mjesto ponovo pripalo Cerknu.

-.--.-Najbolje srednje veliko skijalište ove godine su Kope, drugo mjesto pripalo je Starom vrhu, dok je na trećem mjestu Velika planina. Najbolje malo skijalište je Celjska koča, odmah iza njega slijedi Jakec Trije Kralji, a treći je Viševnik Pokljuka.

Glasači su mogli birati između 82 ponuđena slovenska skijališta. Zanimljivo je da niti ove godine glasove nije dobilo Mariborsko Pohorje, koje svojom veličinom i sve boljom infrastrukturom nudi zaista puno. Isto tako, Kranjska Gora, iznimno popularna za brojne obitelji, također nije uspjela upasti među prva tri.

Kako tu pobjednički pohod Krvavca ne bi bio završen pobrinuo se nedavni izbor najboljih europskih skijališta ("Skiarea test", op.a.), koji je održan u utorak 21.04. u austrijskom Innsbrucku. 220 anonimnih strukovnih ocjenjivača petnaestu godinu za redom davali su svoje mišljenje o najboljoj uređenosti staza, najljubaznijim djelatnicima, najboljoj dodatnoj ponudi te inovacijama na području tehničke opremljenosti skijališta u Italiji, Austriji, Švicarskoj i Sloveniji.

U konkurenciji najbolje uređenih staza u Sloveniji pobjedu su odnijeli Krvavec i Golte, s time da je Krvavcu još pripalo i priznanje za tehniku i kvalitetu umjetnog zasnježavanja.

Za sve koji još planiraju na snijeg valja spomenuti kako je sezona na Goltama gotova, dok je Krvavec zatvoren radnim danima. Svoje žičare ponovo će pokrenuti za vikend od 25. do 27.04. te od 30.04. do 03.05.2009. U pogonu će biti kabinska žičara od 07:45 do 17:00 sati, četverosjedežnica Tiha dolina od 08:00 do 13:00 sati te dvosjedežnica Njivice također od 08:00 do 13:00 sati. Usprkos relativno lošim vremenskim prilikama koje su do nedavno vladale na stazama još uvijek ima oko 60 cm snijega.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 167906
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr