30.11.2010.      

Autor: Goran Razić

Photo: Krvavec i Rogla, arhiva Skijanje.hr

 

Krvavec i K. Gora prvi u Sloveniji, zatim Rogla i Kope

Slovenski Krvavec i Kranjska Gora prva su slovenska skijališta koja otvaraju svoje skijaške staze. Osim njih u rad će još Rogla i Kope.

Krvavec (naslovna fotografija) ne namjerava ispustiti iz ruku tradiciju koju drži već godinama. S oko 50 cm prirodnog snijega te negativnim temperaturama koje traju već neko vrijeme, Krvavec u četvrtak 02.12. dočekuje prve ovosezonske goste. 

Ono što je posebno zanimljivo je da će, za razliku od proteklih sezona, već prvog radnog dana na raspolaganju skijašima i borderima biti veći broj skijaških staza. Tako će osim četverosjedežnice Tiha Dolina u pogonu biti i vučnica Luža, šesterosjedežnica Vrh Krvavca, ali i sjedežnica Zvoh, što je do sada bila prava rijetkost. Prvoga dana u pogonu će tako biti čak osam skijaških staza. Više nego dovoljno za prvo ovosezonsko uživanje u snijegu. 

-.--.-

Pored Krvavca istoga dana skijaške staze otvara i Kranjska Gora. Trenutno je na stazama do 80 cm snijega, a kako doznajemo iz uprave skijališta u radu će biti četverosjed Kekec te vučnica Mojca. Prvi dan skijanje će za sve zainteresirane biti potpuno besplatno, a ovisno o uvjetima usljedit će i daljnje otvaranje staza i žičara.

Samo dan kasnije u rad kreće i Rogla (fotografija gore), koja je već uredila gotovo sve staze za skijaško trčanje, ali i prve kilometre staza za alpsko skijanje. Na Rogli će tako raditi vučnice Uniorček, Košuta i Jasa te četverosjedežnica Planja. Do otvaranja cijelog skijališta cijene dnevnog skipassa bit će snižene i iznosit će 19 eura za odrasle i 10 eura za djecu.  

Četvrto skijalište koje otvara svoje staze u sezoni 10/11. su Kope. Na Kopama će se također moći skijati 03.12., a u radu će biti staza Pungart, dužine 900 m.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 262469
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr