20.09.2010.      

Autor: Goran RazićPhoto: Resi Stiegler 

Resi Stiegler uživa na južnoameričkom snijegu

Američka ženska skijaška reprezentacija predvođena specijalisticama za tehničke discipline, uživa u posljednjim danima zime na južnoameričkom kontinentu.

Čileanski Valle Nevado, koji glasi kao južnoamerički Trois Vallees na samom kraju zime nudi odlične snježne uvjete, kako za brojne turiste tako i za natjecatelje koji love formu točno mjesec dana uoči početka Svjetskog skijaškog kupa.

Trener američkih skijašica, Trevor Wagner, ističe kako Valle Nevado nudi odlične i raznolike uvjete. Budući da je skijašicama na raspolaganju čak šest različitih brda ne dolazi do zasićenja treniranjem stalno na jednoj stazi.

No ono što posebno veseli Amerikance je povratak skijanju Resi Stiegler, koja je nakon čak tri problematične sezone očito sve bliže punom povratku. Podsjetimo, Stiegler je propustila dvije sezone uslijed ozljede nakon pada na utrci u Lienzu, da bi potom zaradila i lom noge i na humanitarnoj nogometnoj utakmici u SAD-u. Nakon toga je bila već na putu povratka uoči olimpijske sezone, da bi potom ponovo zaradila ozljedu na Copper Mountainu tijekom treninga. Sada je, nadajmo se, brigama došao kraj za simpatičnu Amerikanku.

"Skijanje mi odgovara više nego sam očekivala", zadovoljno je prokomentirala Resi povratak snijegu te dodala "Slobodno uskijavanje veleslaloma je odlično, no moram još puno raditi. Ovih dana sam na noge stavila i slalom skije i osjećaj je bio nevjerojatan. Jedva čekam treninge na postavljenoj stazi", završila je u svom stilu vesela Stiegler. U sljedećim tjednima Stiegler će put Saas Feea, no samo ukoliko se posljednji testovi snage pokažu pozitivni, a zatim na krilima u novu skijašku sezonu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 170918
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr