02.06.2009.      

Autor: Goran VukelićPhoto: pogled na Cortinu s Tofane, arhiva Skijanje.hr  

U Cortini se skija i ljeti!

Od 4. srpnja ljetno skijanje u Cortini d'Ampezzo.

Zima 2008/09, iznimno bogata snijegom u talijanskim Dolomitima, omogućila je ljetno skijanje u Cortini d'Ampezzo! Velike količine snijega zaostale na području Tofana iznad same Cortine nagnale su odgovorne da najave skori početak ljetnog skijanja u ovoj "kraljici Dolomita".

Skijaške žičare u Cortini trenutno miruju, no obave li se sve pripreme i potraju povoljni vremenski uvjeti, skijaši će od 4. srpnja moći skijati na ovom talijanskom ne-ledenjačkom skijalištu. Bit će otvorena gondola iz doline do skijališta te sjedežnica Busc de Tofana što će omogućiti skijanje između 2.700 i 2.500 m nadmorske visine.

Ljetnog je skijanja u Cortini već bilo, posljednji put 2001., kada je krajem lipnja snijeg oprobao i Kristian Ghedina, legendarni talijanski spustaš rodom iz Cortine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 234850
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr