23.02.2008.      

Autor: Matija KraljPhoto: Zoom Agence  

Whistler, VSL (m) - Pobjeda Reicheltu, Ivica 15.!

Ivica Kostelić na veleslalomu u kanadskom Whistleru po prvi je puta ove sezone dohvatio veleslalomske bodove, i to konačnim plasmanom na odlično 15. mjesto!

Do sjajnog 15. mjesta, i prvih veleslalomskih bodova sezone, Ivica Kostelić danas je stigao nakon 29. mjesta nakon prve vožnje, no i, pazite sada dobro, drugim najboljim vremenom druge veleslalomske vožnje u kanadskom Whistleru!

Upravo takva jednostavno sjajna druga vožnja, uz određeni broj odustajanja, Ivici je u konačnici omogućila popriličan pomak. I plasman na već spomenuto završno 15. mjesto, uz 2 sekunde i 2 stotinke sekunde konačnog zaostatka u odnosu na pobjednika utrke, Hannesa Reichelta (AUT).

Ivici Kosteliću ovaj veleslalomski rezultat prvi je plasman među najboljih 15 na utrkama FIS Svjetskog kupa u ovoj disciplini nakon točno 14. prosinca 2003. godine (!) i veleslaloma u talijanskoj Alta Badii, a kojeg je tada završio također na 15. mjestu.

Ivici ovaj veleslalomski rezultat sada donosi i posebno zadovoljstvo činjenicom kako mu je u aktualnoj ski sezoni, u Svjetskom kupu, barem jednu utrku unutar najboljih 15 uspjelo završiti u baš svim alpskim skijaškim disciplinama! A njih je pet, zapravo realno i šest - spust, superveleslalom, veleslalom, slalom, superkombinacija i kombinacija!

I što na kraju reći na sve ovo, a ne ponavljati se... Samo se pokloniti, uz istinski naklon do poda, sjajnim rezultatima koje nam Ivica u konačnici daruje u skijaškoj sezoni 2007/08.! Bravo, i velika ti hvala, majstore!

Sasvim zasluženu pobjedu na utrci, završnim vremenom 2:37.43, Hannes Reichelt odnio je ispred Švicarca Didier Cuchea (SUI) te nakon prve vožnje vodećega, u završnici trećega, Benjamina Raicha (AUT).

Bode Miller (USA) utrku je u konačnici završio na sedmom mjestu, dok je njegov sunarodnjak Ted Ligety bio završni četvrti. Zadovoljstvo domaćinima petim mjestom donio je John Kucera (CAN), dok su sjajan posao plasmanom na završno deveto mjesto ostvarila dvojica mladića - Carlo Janka (SUI) te Marcus Sandell (FIN).

Utrka u Whistleru vožena je inače po dosta toplom vremenu, što je prednost definitivno davalo onim skijašima koji su na stazu izlazili što ranije u svakoj od vožnji.

Nakon današnjeg dana Ivica Kostelić stigao je na trenutno četvrto mjesto (!) u ukupnom poretku ovosezonskog izdanja FIS Svjetskog kupa, prestigavši Jean-Baptiste Grangea (FRA) za četiri boda, i to s trenutno osvojenih 686 bodova!

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. REICHELT Hannes  (AUT)  2:37.43
2. CUCHE Didier     (SUI)   + 0.39
3. RAICH Benjamin   (AUT)   + 0.44

4. LIGETY Ted       (USA)   + 0.52
5. KUCERA John      (CAN)   + 0.84
6. MOELGG Manfred   (ITA)   + 0.89
7. MILLER Bode      (USA)   + 1.21
8. GOERGL Stephan   (AUT)   + 1.30
9. JANKA Carlo      (SUI)   + 1.34
9. SANDELL Marcus   (FIN)   + 1.34
...
15. KOSTELIĆ Ivica   (CRO)   + 2.02

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke - klik na link niže, u sklopu službenog FIS-ovog PDF dokumenta.  

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 126832
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr