NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.03.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Garmisch VSL (m): Hirscher svijet za sebe

Marcel Hirscher (AUT) dugo će još vjerojatno pamtiti svoju jubilarnu, 30. pobjedu na utrkama Svjetskog kupa.

Kada je svojedobno Ted Ligety (USA) konkurenciju 'demolirao' s 2 do 2 i pol sekunde prednosti u cilju, to je djelovalo nevjerojatno, u veleslalomu kao s neke druge planete. No ako je tomu, a je, i bilo tako - uistinu ostaje pitanje što zaključiti nakon današnjeg nastupa Marcela Hirschera u Garmischu?

Prednost nakon prve vožnje u cilju 1.99, a na kraju utrke - 3.28 (!) sek. u odnosu na drugog najbržeg. U ovom slučaju to je u konačnici Felix Neureuher (GER), Benjamin Raich (AUT) drugo mjesto iz prve vožnje, postavljene od njegovog brata Floriana, pretvorio je u treće mjesto na utrci, no uz već 3.44 sek. zaostatka. Dok je Ted Ligety danas za Marcelom Hirscherom, na četvrtom mjestu utrke, sakupio zaostatak od 3.56 sek. (!).

Hrvatska je na današnjoj utrci imala dva predstavnika, no samo u prvoj vožnji utrke. Filip Zubčić uslijed odsklizavanja unutarnje skije odustao je u prvoj vožnji između drugog i trećeg prolaza. Dok je Natko Zrnčić-Dim prvu vožnju završio na 49. poziciji, uz 7.70 sek. zaostatka za Hirscherom.

Posljednje skijaše danas u bodovima Marcel Hirscher ostavio je za preko 6 sekundi. U veleslalom poretku Svjetskog kupa sada je na 560 bodova i tek malo manje od 200 bodova prednosti u odnosu na Ligetyja, sve uz dva veleslaloma do kraja sezone. A prednost u odnosu na Kjetila Jansruda (NOR, danas 15.) u ukupnom poretku podigao je na 188 bodova.

I nakon današnjeg odustajanja Filip Zubčić nalazi se na 25. mjestu veleslalom poretka Svjetskog kupa, i još u svojim rukama drži plasman na veleslalom završnice u Meribelu (FRA), na koji će upravo 25 najboljih. A i u veleslalom Kranjske Gore Filip će s brojem do 30.

Idućeg vikenda najbolji skijaši svijeta su u Kvitfjellu (NOR), gdje voze po jedan spust i superveleslalom.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. HIRSCHER Marcel (AUT) 2:43.23
2. NEUREUTHER Felix (GER) +3.28
3. RAICH Benjamin (AUT) +3.44
4. LIGETY Ted (USA) +3.56
5. PINTURAULT Alexis (FRA) +3.68
6. JANKA Carlo (SUI) +4.29
7. NANI Roberto (ITA) +4.35
8. HAUGEN Leif Kristian (NOR) +4.40
9. MUFFAT-JEANDET Victor (FRA) +4.61
10. JITLOFF Tim (USA) +4.74
...
49. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +7.70 (nakon 1. vožnje)
ZUBČIĆ Filip (CRO) - bez završetka prve vožnje

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 425603
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr