02.12.2010.      

Autor: Goran Razić 

Slovenski val otvaranja se širi

U Sloveniji je pokrenuta lančana reakcija. Većina skijališta se dugo premišljala da li će otvoriti skijaške staze već ovaj vikend ili ne. No kako su oni najhrabriji najavili otvaranje, popis otvorenih slovenskih skijališta se širi.

Kako smo već pisali, za četvrtak, petak, odnosno za vikend otvaranje skijaških staza su najavili Kranjska Gora, Krvavec, Kope, Mariborsko Pohorje, Ribniško Pohorje i Rogla.

» Krvavec i Kranjska Gora prvi u Sloveniji, zatim Rogla i Kope
» Mariborsko Pohorje otvara staze za vikend

No nakon njih pojavila su se i neka "nova" imena. Nove informacije govore kako će u subotu 04.12. biti moguće skijanje i na Vogelu, koji trenutno mjeri oko 125 cm snijega. Vogel će za početak otvoriti žičare Storeč i Brunarica, dok postoji mogućnost da će već prvoga radnog dana u pogon biti pušten i Žagarjev graben. 

Slatke brige ima i Stari vrh (naslovna fotografija i fotografija dolje). S ovog omiljenog skijališta koje Ljubljančanima nudi odlično noćno skijanje stižu vijesti kako je palo oko 65 cm prirodnog snijega te da se staze dodatno zasnježavaju. Otvaranje skijaške sezone na rasporedu je sutra 03.12.2010. Posebno valja istaknuti kako će prvoga dana dnevno skijanje za sve biti besplatno, dok će noćno skijanje biti na 50% popusta. 

-.--.-

Dobre vijesti stižu i sa skijališta Bela (nekadašnji Rog Črmošnjice, nap.a.). Skijaške staze se pripremaju, a prvo skijanje u novoj sezoni bit će moguće u subotu 04.12.

Od značajnijih skijališta jedini koji naredni vikend nemaju namjeru pokrenuti svoje žičare su skijaški centar Cerkno, Kanin i Golte. Cerkno, smješteno u blizini Idrije, planira pokrenuti svoje naprave sljedeći tjedan, točnije u četvrtak 09.12.2010. Za razliku od njega Kanin i Golte još uvijek nemaju poznat točan datum otvaranja. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 252234
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr