21.11.2007.      

Autor: Goran RazićPhoto: Krvavec, arhiva Skijanje.hr  

Slovenija - skijanje već ovaj vikend!

Slovenska skijališta ubrzano rade na otvaranju sezone. Pripreme sjedežnica, zasnježenje staza te ostali neophodni radovi pri samom su kraju na većini skijališta. Svoja vrata neki već otvaraju ovoga vikenda...

Prvo je ove godine svoje vučnice u pogon pustilo Mariborsko Pohorje. Već nekoliko dana moguće je skijanje na 40-ak cm snijega, a službeno je otvoreno 10 staza. Otvorena je vučnica Bellevue na sektoru Snežni stadion, te vučnice Ruška, Areh, Cojzerica i Žigart. Uz vučnice u radu je i kabinska žičara, koja vozi svakih pola sata.

Najava otvaranja sezone stiže i s Kopa. 23.11. počinje sezona skijanja, a odmah prvi vikend u ponudi su razni vikend aranžmani u organizaciji uprave skijališta. Od staza u radu će biti Pungart i Sedlo.

Kranjska Gora još uvijek ne planira ranije otvaranje sezone, te će skijaše pustiti na staze 07.12.2007. Od novosti na skijalištu iznad Kranjske Gore je i gradnja nove 4-sjedežnice imena "Kekec".

Prema informacijama pristiglim iz uprave Krvavca, staze se svakodnevno zasnježuju još od 10.11., a trenutno je na stazama 40-ak cm snijega. Otvaranje sezone uslijedit će tek idući tjedan, u četvrtak 29.11., a pored šesterosjeda radit će i dvosjed Tiha dolina, te pogon za početnike.

Cerkno, Rogla i Golte ubrzano rade na pripremi staza uoči sezone, ali je nedostatak snijega glavna prepreka ranijem otvaranju sezone. Kanin i Vogel već poslovično ovise o snježnim padalinama, te će sezonu skijanja gotovo sigurno otvoriti tek sredinom prosinca.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 238170
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr