29.12.2010.      

Autor: Goran VukelićKarta: Google maps 

Brže do talijanskih skijališta, spojene A28 i A27

Konačno je izgrađen nedostajući komadić autoceste A28 što jamči brži dolazak do talijanskih skijališta.

Trideset i osam godina nakon polaganja kamena temeljca konačno je prije dva mjeseca dovršena talijanska autocesta A28 Portogruaro-Pordenone-Conegliano. Za sve koji iz Hrvatske kreću prema talijanskim skijalištima u sastavu Dolomiti Superski kompleksa (Kronplatz, Cortina d'Ampezzo, Trevalli, Alta Badia...) vrlo važna vijest budući da će sada brže i udobnije stizati do svojih odredišta.

Tko iz pravca Rijeke kreće u Italiju na skijanje tako će sada moći iskoristiti neprekinutu trasu autoceste od Trsta (A4), preko Portogruara i Pordenonea (A28) do Belluna i izlaza Ponte nelle Alpi (A27). Donedavno se između mjesta Sacile na A28 i Vittorio Veneta na A27 trebalo spustiti na običnu cestu što je donosilo nervozu kod vozača i gubitak vremena od oko pola sata. Autoceste A28 i A27 su sada konačno spojene, a za taj užitak od Trsta do Belluna treba platiti 7,90 eura za osobno vozilo.

-.--.-autocesta

Razlog ovako dugom trajanju izgradnje su protesti zaštitara okoliša koji su se bojali negativnog utjecaja autoceste na tamošnji ekosustav. Problemi su, izgleda, konačno riješeni i putnici će sada moći uživati u bržem i sigurnijem načinu putovanja.

Prije polaska na put, pročitajte i članak Auto info - Italija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 50173
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr