NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.10.2013.      

Autor: Matija Kralj 

Berthold opet po Hrvatima: Sigurno sada umiru od smijeha!

Često vrlo nervoznom glavnom treneru austrijskih skijaša, Mathiasu Bertholdu, hrvatske skijašice i skijaši opet "trn u oku" uoči ZOI u Sočiju.

"Problem" za "velike ski nacije" je ovoga puta generalan, i nije direktno vezan samo uz hrvatske skijašice i skijaše. U želji da što većem broju "manjih ski nacija" omogući sudjelovanje na ZOI u Sočiju FIS je, u koordinaciji s MOO-om, donekle izmijenio sustav kvalifikacija za nastup. 

Da ne ulazimo sasvim u sitne detalje, pojednostavimo - Austriji, kao najvećoj skijaškoj naciji, za Soči prijeti mogućnost da umjesto dosadašnjih maksimalno mogućih 22 po prvi puta pošalje - možda i svega 15 alpskih skijašica i skijaša. I to na uštrb tzv. malih nacija, od kojih Hrvatska trenutno ima pravo na čak 8 startera (!), baš kao i Argentina ili Japan, Poljska bi za Soči sukladno trenutnom stanju mogla poslati 7 skijašica i skijaša, itd. Nešto što se "nadmenom" Bertholdu nikako ne sviđa, no i nešto za što se od FIS-a i MOO-a - ne očekuje da odstupe!

"Pa ovo je čista ludnica! Zbog tolikog broja mjesta malim nacijama neki bivši svjetski prvaci i olimpijski šampioni možda će, umjesto put Sočija, morati ostati kući. Hrvati sada sigurno umiru od smijeha", grmi Berthold. Iako ne ovako otvoreno, naravno da se ovakve promjene sustava baš previše ne sviđaju niti Amerikancima, Talijanima, Francuzima... No na tragu su onoga za čime već godinama "vape" iz obitelji Kostelić!

Mathias Berthold "u ratu" je, inače, s hrvatskim skijanjem još od prošle sezone. Kada je poručio da je vrijeme da u našem Savezu "podignu stražnjice, počnu ulagati u razvojni program, a ne samo kukati, blebetati okolo i plaćati 15 ljudi za potrebe jednog skijaša". Tema su i tada bile riječi Ante Kostelića, i vapaj na promjene kvota za nastup koje favoriziraju "velike" u natjecanjima Svjetskog kupa. Nešto se ipak pomiče, rekli bi mudri ljudi... 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 02. listopada 2013.   11:41h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    ma pustimo to sto nam je dobro rekao, znamo to i sami,tako ce i biti, nema nama spasa u skijanju nakon kostelica.
    Sustav nece izbaciti nikoga, jer sustava i nema, snijega nema, skijalista nema, pa sto mi ocekujemo? Mozemo se nadati samo nekom novo super talentu, super entuziajstu i super ludjaku, dakle 3x super, tesko je to :)

  • Objavljeno: 02. listopada 2013.   07:59h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ovo su odlične vijesti! Ako se ostvare... Sama činjenica da se Napuhani Osterajher uzjogunio je već dobar znak sam po sebi. Mada, dobro nam je rekao za razvojni program... Uskoro nećemo imati 8 skijaša za OI, a bogami nemamo ih ni sada ako ćemo pošteno. Kvote treba kombinirati sa FIS točkama, mora biti zadovoljen neki kriterij... OK, postoji to i sada, ali neka taj kriterij ipak bude dovoljno visok.
  • Objavljeno: 01. listopada 2013.   14:53h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    ma taj B se*e....nesto slicno kao i nas Ante K. povremno, cangrizavi starci, svako iz svojeg interesa. A sto se tice ovoga pa to je cist normalno, pa nece neka mnogoljudna zemlja ili posebno uspjesna u nekom sportu,slati proporcionalan broj natjecatelja svojoj mnogoljudnosti ili popularnosti tog sporta u njihovoj zemlji. prema tome bi na olimpijadi bili samo kinezi i indijci. ili pak u skoku s motkom sam ukrajinic :)
    Pa tako i ameri imaju svoje trialse za atletiku, nebrojeno puta je neka klasa od atleticara ostala doma jer eto na trialsima bas nije bila u formi, ili nije smjela uzeti svoju dozu dopinga ili nesto sl, i to je prihvaceno pod sasvim normlano....



    [Editirano] 01. listopada 2013. u 14:56h
  • Objavljeno: 01. listopada 2013.   14:46h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Nije bas niti u krivu Berthold sto se tice kvote. Njihov 5 skijas je bolji od naseg drugog, ali zato to i je Olimpijada a ne prvenstvo Austrije (otvoreno).

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 275751
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr