NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.02.2008.      

Željko Ivnik 

Anja Pärson - pogled unazad

Nakon jedne od za nju težih sezona Šveđanka dolazi u Zagreb puna motiva i očekivanja. Današnja utrka pokazat će Anjinu spremnost...

Anja, kako je protekla priprema za Zagreb?

Uoči dolaska u Zagreb trenirala sam i odmarala se u Austriji i moram reći da sam postigla nužnu mirnoću i sklad organizma.

Rezultatska očekivanja na utrci Snow queen Trophy 2008.?

Uistinu ne znam, osobno ovo mi je doista jedna od najtežih natjecateljskih sezona u kojoj nisam uspjela odraditi sve na način kako sam to htjela i kako je bilo predviđeno. Stoga se nadam da je upravo utrka u Zagrebu svojevrsna prekretnica, nakon koje ću ponovno skijati stilom kako mi je to uspijevalo kada sam bila mlađa, što znači - opuštenije i sa strašću, više za zabavu. Vjerujem i znam da ovu utrku mogu dobro odraditi, a osim činjenice da želim i publici prirediti dobar show, bitno mi je da sam zadovoljna i sama sa sobom.

Sljeme vam je dakle ostalo u dobrome sjećanju?

Iako sam prošle godine nakon solidne vožnje pala u završnici, mogu vam reći da je SQT  najbolja utrka FIS Svjetskog kupa, ujedno s najtežom stazom, koja prividno izgleda kao sprint, a zapravo je vrlo duga sa zahtjevnom završnicom. Definitivno je izazovna i brza. Međutim ono što je najupečatljivije to je vaša publika i odlična atmosfera zbog koje je predivno biti ovdje. To bi zapravo trebala i biti poanta skijanja, istinski show, podjednako za natjecateljice i gledatelje, kao što je to  ovdje i slučaj.

Najbolja švedska skijašica sa sjetom se prisjeća vremena kada je s Janicom Kostelić harala globusom. Ta vremena kao da su daleko iza nas. Neke nove djevojke danas svojom motivacijom, talentom i neupitnim radom konkuriraju za najveće rezultate u Svjetskom kupu. Kako na skijanje "bez Janice" gleda Anja?

U jednu ruku sada je čak i teže, nekako je više novih mladih cura koje grizu. Prije se sve vrtjelo oko nas dvije, što je vjerujem često bilo i demoralizirajuće za naše suparnice. Na stazi smo bile žestoke protivnice, što je dobro, jer smo jedna drugu primoravale da izvlačimo trenutni maksimum iz sebe u nastojanju da dosegnemo čim bolji rezultat. Privatno smo dobre prijateljice i svaki trenutak kada se vidimo koristimo za razgovor. Kada razmišljam o Janici, razmišljam o tome koliko je bila izuzetna skijašica, koja je svojim sportskim primjerom i mene učinila boljom.

Poruka za kraj?

Dati ću sve od sebe i nastojati se vratiti kući kao pobjednica!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1720207
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr