NATJECANJA

»

SKIJANJE

21.09.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Marco Sullivan  

M. Sullivan - "Nedostaje mi Powder day s prijateljima"

Član američke skijaške reprezentacije, spustaš s jednom pobjedom i ukupno tri plasmana na podij u najbržoj skijaškoj disciplini otkrio je neka svoja razmišljanja za SkipressWorld

29-godišnji Marco Sullivan do sada je zabilježio samo jednu pobjedu u Svjetskom skijaškom kupu, i to pred dvije sezone u francuskom Chamonixu. Na podij se još plasirao u Lake Louiseu i Wengenu, dok je top 10 plasmane ostvarivao ukupno 9 puta.

Sullivan je jedan od najpostojanijih američkih skijaških reprezentativaca. U svojoj 29. godini ne razmišlja o kraju skijaške karijere, već gonjen energijom ima velika očekivanja od sljedeće sezone, za koju se naporno pripremao: "Ove godine sam jako puno trenirao i ponekad sam se tjerao do krajnjih granica. Nisam imao baš puno vremena za provesti kod kuće. No mislim da je to dobar pokazatelj", riječi su Sullivana, koji je dugo stajao pomalo u sjeni eksponiranijih američkih skijaša, poput Bode Millera ili pak Teda Ligetyja. No rezultati su ono što se jedino broji i vrednuje.

-.--.-"Spreman sam i imam zaista velika očekivanja od naredne sezone. Kako u Svjetskom kupu, tako i na Olimpijskim igrama", samouvjeren je Sullivan, koji posebice apostrofira Lake Louise i Beaver Creek kao neke od najljepših i najvažnijih utrka Svjetskoga kupa, "To su velike utrke i dolaze baš u početku sezone, tako da su svi iznimno motivirani i žele se predstaviti u najboljem svijetlu. Beaver Creek mi je pogotovo drag. Tamo uvijek želim odvoziti što bolje mogu, ipak je to domaća utrka. To je prva utrka u kalendaru koja odmah nudi velike skokove i strme dionice. Svi se jako veselimo tome", riječi su Marca Sullivana.

Pitanje koje se samo po sebi nameće sportašima, većinom odvojenim od kuće: Nedostaje li mu dom, prijatelji, rodno mjesto, ili dobri rezultati u Svjetskom kupu sve nadoknađuju? "Nedostaje mi sve, kako ne. Posebno mi nedostaje "Powder day" s mojim prijateljima. To mi je najdraža stvar. No svjestan sam da sam profesionalac i da mi je to posao, koji radim s velikom strasti. Moram činiti najbolje na utrkama i truditi se pobjeđivati, to je cilj svega. Iako mi nedostaje nekoliko dana ležernog skijanja s prijateljima, za to ću imati vremena cijeli život".

Da Marco Sullivan nije profesionalni skijaš, što bi bio?

"Da nisam skijaš zacijelo bih bio inženjer, ili možda stolar. Ovisno o tome koliko bi mi se dalo ići u školu. Iako mi je zadnja stvar koju sam projektirao i napravio bila polica za knjige kod kuće"

Pasionirani ljubitelj knjiga?

"Da, obožavam knjige, pogotovo SF. Vjerojatno se razbibriga s ubijanjem vremena provedenog u apartmanu ili avionu s vremenom pretvorila u strast", mišljenja je Marco Sullivan, jedan od stupova Američke skijaške reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 327241
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr