NATJECANJA

»

SKIJANJE

27.01.2005.      

Autor: Goran RazićPhoto: Arhiva Croski, Skijanje.hr 

Ana Jelušić - razgovor poslije trke

Nakon ovosezonske utrke slaloma u Mariborskom Pohorju, na kratko smo ulovili Anu Jelušić, mladu hrvatsku "A" reprezentativku koja nam je odgovorila na naša brzopotezna pitanja.

Kako si zadovoljna sezonom do sada i ovim utrkama u Mariboru?
Sezona nije loša, napravila sam nekoliko lijepih rezultata, no osjećam da mogu puno više.

Kakvi su planovi za dalje, za ovu sezonu?
Planovi su voziti što više utrka, jačati samopouzdanje te pokušati povezati nekoliko dobrih vožnji. I uživati, naravno.

Na što namjeravaš staviti težište na treninzima?
Na ništa posebno, nikad nisam preferirala ni jednu disciplinu, oduvijek je naglasak bio podjednak i na slalomu i na veleslalomu. S tim da sam u slalomu već radila lijepe rezultate, dok je u veleslalomu situacija malo drugačija, ovako mlade cure puno teže prolaze. Treba puno iskustva i treniranja kako bi postigle značajnije rezultate.

Što kažeš na tehničku stranu svoje vožnje, da li tu vidiš mjesta napretku i na koji način?
Naravno, radimo i na tome, ima još puno stvari koje treba izbrusiti i puno mjesta na kojima se može ići naprijed. Trebam prije svega uloviti jednu konstantu, previše variram, od odličnog veleslaloma u St. Moritzu, pa preko katastrofe u Santa Catarini, onda u Mariboru gdje je bila srednja žalost, jednostavno se nisam našla još u svemu. No ne žurim se, sve će jednom sjesti na svoje mjesto.

Reci mi kakvi su planovi za sljedeću sezonu? Gdje se vidiš u budućnosti?
Ajoj, još ni ova sezona nije gotova (smijeh). U svakom slučaju nastavljam dalje, nikada se nisam opterećivala sa mislima tipa "ja to moram!", "što ako?" itd. Skijanje mi prvenstveno predstavlja veliki užitak i sve ostalo manje je bitno. Tako je uvijek bilo i bit će. Jednostavno si ne želim stvarati nikakav pritisak i razmišljati o tekmama na način "Šta bi bilo kad bi bilo"...

Što kažeš na Janičina izdanja ove sezone?
Ma Jani svaka čast, bila je jako tužna nakon Sljemena i nakon svih nesreća i pehova ove sezone, ali danas je ponovo pokazala da je u samom vrhu i da je ponovo tu gdje joj je i mjesto, među najboljima!

Što kažeš na hrvatske navijače i njihovu podršku, kako na Sljemenu, tako i na ostalim trkama?
Ma navijači su super. Na Sljemenu su se pokazali u najljepšem svjetlu, pokazali su kako se navija, bili su vrlo korektni i fer prema svima. Nakon toga, na Pohorju, nije se ni očekivalo da će ponovo doći nekoliko tisuća navijača, te iako nije bilo ni približno toliko ljudi kao prošlih godina, podrška je bila bučna i korektna. Ovom prilikom se zahvaljujem svima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 317434
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr