NATJECANJA

»

SKIJANJE

07.01.2018.      

Autor: Antonio Gizdulić

Photo: Skijanje.hr/Sport-IT

 

Kranjska Gora, Adelboden - SL(ž,m): Shiffrin, Hirscher i Vidović

Mikaela Shiffrin i Marcel Hirscher neumoljivo nastavljaju nizati pobjede. Danas su oboje pobijedili u utrci slaloma. Matej Vidović je stigao do prvih bodova u sezoni.

Nakon jučerašnjeg veleslalomskog natjecanja, danas je bilo na redu ono slalomsko u obje konkurencije. Djevojke su i danas skijale u Kranjskoj Gori, dok drugi, ujedno i posljednji, dan natjecanja broji i Adelboden. Zanimljivo, ništa se nije promijenilo u odnosu na jučer. Mikaela Shiffrin i Marcel Hirscher opet su potukli konkurenciju. Njihovi konkurenti nisu imali nikakve šanse.

Svoju utrku prvo su odskijale djevojke. Kao i u svim prethodnim utrkama, spuštanjem sjajne Amerikanke niz bijelu padinu Kranjske Gore, sve je bilo riješeno. Već je u prvoj vožnji stvorila prednost od 1.47 sekundi nad drugoplasiranom, stoga je jasno kako je druga vožnja predstavljala samo formalnost. Naravno, uvijek se može dogoditi ispadanje iz utrke, velika pogreška ili neki drugi neželjeni događaj, no Mikaela se nalazi u tolikoj formi da ništa navedeno ne dolazi u obzir. Zanimljivo, poredak nakon prve vožnje bio je identičan konačnom poretku, samo s razlikom što je u drugoj vožnji dvadesettrogodišnja skijaška božica još povećala prednost nad konkurencijom. 

Vrijeme od 1:43.50 minuta ostat će zabilježeno kao pobjedničko. Ovom je pobjedom ostvarila svoju četvrtu pobjedu u nizu, a poznato je kako se siječanj može nazvati tehničkim mjesecom. Hoće li, i kada, niz stati, tek nam ostaje za vidjeti. Do druge je pozicije stigla Šveđanka Frida Hansdotter. Ona je odskijala više nego odlično te je sa 1.64 sekunde zaostatka, potpuno zasluženo stigla na postolje. Ovo je najbolji Fridin rezultat ove sezone.

Treću poziciju, sa 1.87 sekundi zaostatka za pobjednicom, zauzela je Švicarka Wendy Holdener. Nakon niza drugih pozicija, došlo je vrijeme da se jednom nađe i na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja. U navedenoj je utrci nastupila i naša Ida Štimac, no nažalost, nije se uspjela plasirati u drugu vožnju. Završila je na 44. poziciji sa startnim brojem 67.

Puno više zadovoljstva donio nam je Matej Vidović u muškoj slalomskoj utrci Adelbodena. Odlično je iskoristio svoj startni broj 35 te je nakon prve vožnje držao 27. poziciju. U drugom se dijelu natjecanja popeo za još koje mjesto u poretku te je na kraju završio na 23. poziciji. Navedeni plasman donio mu je prve ovosezonske bodove. Nakon utrke izjavio je kako se "konačno dogodilo da sam se plasirao u drugu vožnju. Nije to bila nešto posebna vožnja, no uzevši u obzir teške uvjete na stazi, moram biti zadovoljan. U drugoj vožnji isto nisam odskijao fantastično, no u cilj sam ušao kao vodeći, s čime također moram biti zadovoljan. Treba to biti puno bolje u budućnosti. Zadovoljan sam s prvim ovosezonskim bodovima."

Osim sjajnog Vidovićevog nastupa, mogli smo uživati u reprizi sljemenske utrke. Sam poredak je u potpunosti isti, kao što su skoro i razlike između vodećih. Vrijeme od 1:50.94 minuta, ostat će zapamćeno kao najbolje. Na drugo mjesto, sa samo 0.13 sekundi zaostatka za svojim reprezentativnim kolegom, smjestio se Michael Matt. Treće je mjesto opet pripalo sjajnom Norvežaninu Henriku Kristoffersenu. Niti danas nije uspio biti bolji od Hirschera, ali mu se zato vremenski približio. Zaostao je 0.16 sekundi, a ako nastavi ovim tempom, brzo bi mogao prestići svog vječitog rivala.

Ovim utrkama završio je vikend program natjecanja Svjetskog skijaškog kupa. Već u utorak djevojke će se natjecati u noćnom slalomu Flachaua. Prva je vožnja na rasporedu od 18 sati, dok će druga započeti od 20:45 sati. U navedenoj ćemo utrci saznati može li Mikaela Shiffrin pobijediti i petu utrku za redom. Skijaši su slobodni do sljedećeg vikenda kada su na rasporedu utrke u švicarskom Wengenu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 326742
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr