NATJECANJA

»

SKIJANJE

30.01.2019.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Promjene termina obilježile vikend

Protekli vikend održane su utrke Svjetskog kupa u austrijskom Kitzbuhelu i njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Noćni slalom u Schladmingu činio se kao šećer na kraju ove serije utrka.

Promjene termina jest definitivno sintagma kojom se može opisati protekli vikend. Svjetska skijaška federacija, u suradnji s organizatorima, zbog vremenskih neprilika, odlučila se za brojne promjene termina utrka. Tako je program u Kitzbühelu bio u potpunosti neuobičajen. Vrhunac sezone Svjetskog skijaškog kupa, utrka spusta na Streifu, održana je u petak, 25. siječnja, dok je slalomsko natjecanje bilo na rasporedu dan kasnije. Najbolji svjetski superveleslalomaši oprobali su stazu tek u nedjelju. Promjena termina nije nedostajalo niti u ženskom dijelu konkurencije. Zamijenjeni su termini obiju utrka.

Sva su natjecanja bila poprilično uzbudljiva. Dominik Paris u obje je utrke brzih disciplina zauzeo mjesto na postolju. Prvo je pobijedio u najuzbudljivijoj utrci sezone, dok je dva dana kasnije završio na trećoj poziciji, iza senzacionalnog pobjednika Josefa Ferstla te Johana Clareyja. U spustaškoj utrci najbliže Parisu stigli su Beat Feuz te Otmar Striedinger. Ono što je Paris napravio u muškoj konkurenciji, Sofia Goggia, povratnica u natjecanje Svjetskog skijaškog kupa, napravila je u ženskom dijelu Svjetskog skijaškog kupa. U obje je utrke bila dovoljno brza za osvajanje druge pozicije. Ispred nje, u spustaškoj utrci je završila Stephanie Venier, dok ju je u superveleslalomskom natjecanju nadvisila Nicole Schmidhofer. Treće su pozicije osvojile Kira Weidle i Lara Gut-Behrami.

Naši predstavnici sudjelovali su u svim utrkama ovog vikenda, no nisu oduševili. Elias Kolega jedini je uspio stići do kakvih-takvih bodova. U slalomskoj utrci Kitzbühela osvojio je 21. poziciju, dok su prva tri mjesta zauzeli Clement Noel, Marcel Hirscher i Alexis Pinturault. Filip Zubčić, Istok Rodeš i Matej Vidović nisu se uspjeli plasirati u drugi dio natjecanja, dok Samuel Kolega nije niti stigao do cilja. Jučerašnja utrku, u kojoj su trojca najboljih bili Hirscher, Pinturault te Daniel Yule, naši će predstavnici vrlo brzo zaboraviti. Mlađi Kolega, Zubčić i Vidović nisu se plasirali u nastavak natjecanja, a stariji Kolega i Rodeš nisu uspjeli završiti drugu vožnju. Još valja nadodati kako je Natko Zrnčić-Dim završio na 44. poziciji u utrci spusta, dok je Zubčić zauzeo 40. mjesto u superveleslalomskom natjecanju.

Posljednja natjecanja Svjetskog skijaškog kupa, prije Svjetskog skijaškog prvenstva u Are-u, gdje će svoje posljednje utrke u karijeri odskijati Aksel Lund Svindal, održat će se u Mariboru, odnosno Garmisch-Partenkirchenu. Djevojke će natjecanja tehničkih disciplina odraditi u susjedstvu, dok skijaši odlaze tamo gdje su do sada obitavale djevojke. Nadamo se još jednom zanimljivom vikendu, koji će predstavljati uvertiru u ponešto drugačije natjecanje koje tek slijedi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 317842
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr