NATJECANJA

»

SKIJANJE

12.01.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Nolan Kasper: "Dolaze mladi!"

S tek 22 godine na leđima mladi Amerikanac u džepu već ima četiri plasmana među deset najboljih na slalomima Svjetskog kupa. Za Skijanje.hr govori o mladim skijašima koji dolaze te svojoj dosadašnjoj karijeri.

Sezona 2011/12 donijela je u Svjetski kup prijeko potrebnu "svježu krv". Dok smo prošlih godina na podijima navikli gledati manje-više ista imena poput Kostelića, Svindala, Millera ili Raicha, sada se za naslovnice bore i neki novi dečki. Prvo ime novog naraštaja je trenutačno Marcel Hirscher, 22-godišnji Austrijanac koji se nevjerojatnom serijom pobjeda nalazi na vrhu ukupnog poretka. Uz njega, tu su još skijaši poput Alexisa Pinturaulta, Fritza Dopfera, Beata Feuza, Nolana Kaspera..., sve mladići od 22 do 24 godine.

Upravo smo Kaspera upitali misli li da je vrijeme za smjenu generacija? "Vidjet ćemo, ima mladih skijaša koji skijaju vrlo dobro. Posebno veseli što ih ima u gotovo svim reprezentacijama. Dečki koji su na vrhu su stariji od nas i po 12 godina, no još uvijek odlično skijaju. Mi mlađi moramo naći način da ih dostignemo i pobijedimo", kaže 22-godišnji Amerikanac iz Vermonta. Od većih rezultata dosada pamti prošlogodišnje prvo mjesto u slalomu u konkurenciji Europa Cupa, drugo mjesto na slalomu Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori te još tri "top 10" plasmana. "Još je to daleko od Hirschera koji je iznimka u našoj generaciji. On već pobjeđuje u serijama, a mi ostali tek moramo dostići taj nivo", kaže Kasper koji je zasad orijentiran na nastupe u tehničkim disciplinama.

-.--.-

"Uvijek sam bio bolji u slalomu i veleslalomu. Želja mi je pokušati ostvariti dobre rezultate u tim disciplinama, pa eventualno krenuti dalje. Zasad već imam podij u slalomu, no u veleslalomu još ništa. Dijelom je to zbog toga što sam se fokusirao na slalomske treninge poslije ozljede", priznaje Kasper koji je prošle godine prošao tešku operaciju kuka. Na snijeg se vratio tek 1. studenog, a već u prosincu je u domaćem Beaver Creeku završio stepenicu ispod postolja.

"Nisam imao prevelika očekivanja od ove sezone tako da je taj uspjeh u Beaver Creeku bio pomalo i iznenađenje. Sezona je osim toga dosad imala uspona i padova, borio sam se sa europskim snijegom u Alta Badiji i Flachauu. Zasad idem korak po korak i stvaram temelje za narednu sezonu", otkriva Amerikanac za kojeg nije bilo teško pogoditi na koga se ugledao tijekom skijaškog odrastanja.

"Naravno, Bode Miller ima status ikone među svim američkim skijašima. Ugledao sam se i na Jimmyja Cochrana koji mi je susjed u rodnom Vermontu. Skijati s takvim skijašima po dolasku u reprezentaciju je sjajno iskustvo! Treninzi s njima te tjeraju naprijed jer uvijek želiš pobijediti brže od sebe pa i ti postaješ bolji", zaključuje Kasper.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 325919
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr