NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.01.2019.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Senzacionalan city event u Oslu

Skijaši i skijašice na senzacionalan način ušli su u novu godinu city eventom u Oslu.

Novogodišnja noć nije mogla potrajati dugo za najbolje skijaše i skijašice ovog planeta. Oni zasigurno pripadaju skupini ljudi koji su brzo poslije ponoći potražili mjesto u vlastitoj postelji. Razlog tome leži u činjenici kako je prvi dan nove godine bio rezerviran za city event u norveškoj prijestolnici.

Nova godina sjajno je započela za Petru Vlhovu i Marca Schwarza. Ovaj dvojac odnio je pobjede u zanimljivom natjecanju. Navedeno je bilo podijeljeno na mušku i žensku konkurenciju, a u svakom je natjecanju sudjelovalo 16 natjecatelja, odnosno natjecateljica. Organizatori su ovoga puta bili pravedniji prema istima, pa su se tako u svakom krugu vozile po dvije utrke, jedna na crvenoj, a druga na plavoj stazi. 

Teško je odlučiti se koje je natjecanje bilo zanimljivije. Možda ipak ono u muškoj konkurenciji, jer se na pobjedničkom postolju nije našlo niti jedno ime uz koje se vezao epitet favorita. Da bi stigao do pobjede, Schwarz je pobijedio Alexisa Pinturaulta, Mattiasa Hargina, Ramona Zenhaeuserna te u finalu Dave Rydinga. Prava je šteta što posljednje spomenuti skijaš nije došao do pobjede. On je u četvrtfinalu bio bolji od Marcela Hirschera. Treće mjesto, u izravnoj borbi protiv Andre Myhrera, osvojio je Švicarac Ramon Zenhaeusern. Osim Hirschera, posebno je razočarao i Henrik Kristoffersen, koji je od Hargina ispao već u prvom krugu. 

U ženskom dijelu natjecanja nije bilo previše razočarenja. Sve je više-manje teklo prema "zacrtanom planu". Jedina mini senzacija dogodila se u četvrtfinalu natjecanja kada je Frida Hansdotter ispala od svoje sunarodnjakinje Anne Swenn-Larsson. Uz posljednje spomenutu, u završnici natjecanja našle su se još Mikaela Shiffrin, Petra Vlhova i Wendy Holdener. U finalu su se očekivano našle Shiffrin i Vlhova. Mlada Slovakinja, po prvi puta ove sezone, uspjela je pobijediti Shiffrin u izravnoj borbi. Treće mjesto je osvojila Holdener.

Sljedeća stanica Svjetskog skijaškog kupa jest utrka na Sljemenu. U subotu 05.01. će se održati slalomska utrka u ženskoj konkurenciji, dok će se samo dan kasnije održati slalom za muškarce. Iako nije previše vezano za ovaj članak, cijela redakcija Skijanje.hr magazina želi čestitati našoj skijaškoj heroini Janici Kostelić na rođenju prvog djeteta. Također, svima Vama, vjernim čitateljima, želimo sve najbolje u novoj godini!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 320410
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr