NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.01.2018.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Flachau, SL(ž): Peta pobjeda Mikaele Shiffrin u nizu

Mikaela Shiffrin stigla je do nove, svoje pete pobjede u nizu, u noćnom slalomu Flachaua. Uzbuđenja nije nedostajalo.

Samo dva dana nakon posljednje utrke Svjetskog skijaškog kupa, slaloma u Kranjskoj Gori, stiglo je novo slalomsko natjecanje. Flachau je, sada već tradicionalno, ugostio najbolje slalomašice svijeta. Mogli smo istinski uživati u prekrasnoj skijaškoj predstavi. Noćni je slalom bio bogat vrhunskih skijaških izvedbi, a nije manjkalo niti uzbuđenja u samom natjecanju.

Staza je bila sjajno pripremljena, no snijeg je bio vrlo mokar, što svakako nije išlo na skiju djevojkama s višim startnim brojevima. Prva se niz stazu sljuštila Austrijanka Bernadette Schild te je odmah visoko postavila letvicu. Čak niti Mikaela Shiffrin nije uspjela preskočiti tu letvicu u prvoj vožnji. Na treće se mjesto plasirala Šveđanka Hansdotter, dok su iz utrke ispale Wendy Holdener i Petra Vlhova. Obje su previše željele, a opće je poznata činjenica kako je slalom pravi rulet. Danas ih skije nisu dovoljno dobro slušale.

Druga je vožnja donijela ponešto drugačiju priču i mnoštvo neizvjesnosti. Čudesna Amerikanka opet je uspjela preokrenuti stvari u svoju korist. Ne samo da je nadoknadila zaostatak iz prve vožnje, već ga je mnogo povećala, tako da niti Schild nije uspjela nadmašiti vrijeme od 1:50.86 minuta. Zaostatak od 0.37 sekundi, iz prvog djela natjecanja, pretvorio se u prednost od 0.94 sekunde u konačnici. Bernadette je zasigurno ostala pomalo razočarana jer joj je izmakla prva pobjeda u karijeri. Za navedeno ostvarenje morat će pričekati neka druga vremena.

Svoju poziciju iz prve vožnje uspjela je obraniti Frida Hansdotter. Od pobjednice je bila sporija za 1.43 sekunde, čime je već treću godinu u nizu uspjela završiti na pobjedničkom postolju Flachaua. U utrci je nastupila i naša Ida Štimac, no nažalost nije uspjela stići do cilja. Vjerujemo kako će brzo doći dan kada ćemo slaviti njezine uspjehe.

Sljedeća utrka na rasporedu je već u petak. Radi se o alpskoj kombinaciji najboljih kombinatoraca svijeta. Potom nas očekuje jedna od najboljih utrka sezone, spust u Wengenu, dok je u nedjelju na programu slalomsko natjecanje. Djevojke putuju u Bad Kleinkirchheim gdje će se natjecati u utrkama brzih disciplina. Zanimljiv i bogat skijaški vikend je ispred nas.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 330161
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr