NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.06.2008.      

Autor: Tomislav Matošin 

M. Samaržija - djeca su na dobrom putu

Tijekom proljetnog treninga alpske dječje reprezentacije na Hinteruxu kratko smo porazgovarali i s njihovim trenerom, Mislavom Samaržijom.

Za početak, recite nam kakva je budućnost hrvatskog skijanja…?

Budućnost je odlična, baza skijaša nam se povećala te postoji nekoliko klubova koji izvrsno rade. Trenutno je u reprezentaciji šestero djece. A njima se u sezoni, kad počinje natjecateljski period, priključuje još četvero djece. I time onda popunjavamo kvotu za međunarodna natjecanja.

Nerado izdvajamo nekoga od djece, ali svojim rezultatima prošle sezone izdvojili su se brat i sestra, Filip i Tamara Zubčić. Neki ih zovu i nasljednicima Kostelića…?

Pa ne bih to baš tako rekao. To su samo klinci, i pogodilo se tako da su brat i sestra ostvarili izvrsne međunarodne rezultate. Ja to ne bih tako uspoređivao. Uz ovu cijelu grupu koja je na treningu, i oni su perspektiva našega skijanja. (Od ove godine Filip Zubčić je novi član alpske C reprezentacije, op.a.)

Kakav je status Andree Komšić? Nakon izvrsnih rezultata, kao veliki potencijal, izabrana je u reprezentaciju, no ipak, ona ne trenira s vama. Zašto?

Da, ona je izabrana za ekipu, znači imala je mogućnost trenirati s nama, ali njena obitelj nam se zahvalila takvoj suradnji. Njezin otac, naime, ima svoj klub te dosta slobodnog vremena da je sam trenira. Ona mu, između ostalog, služi kao motivator za ostale u njegovom klubu te se odlučio za individualni pristup. No, budući da je izabrana za reprezentaciju, kad god poželi ona se može priključit treninzima.

Koliko dana na snijegu provedu djeca?

Pa, ovisi. Izlazno godište, znači stariji, provedu nešto više. Ali računajući, uz treninge, utrke i natjecanja, gdje nastupaju kao predvozači, sakupi se najmanje 150 skijaških dana.

Da li imaju problema što toliko izostaju iz škole? Imaju li profesori razumijevanja za tolike izostanke?

Pa većinom su svi "odlikaši" pa nema većih problema. Dobra je suradnja sa školama, imaju razumijevanja za djecu, no ipak se ponekad naiđe na pokoji problem. Mi pokušavamo to riješiti na način da s grupom na treninge ide i jedna učiteljica te djeca svakodnevno imaju dva sata učenja te na taj način nadoknađuju propuštenu nastavu u školi.

Hvala na razgovoru, i sretno…!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 329783
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr