NATJECANJA

»

SKIJANJE

17.10.2011.      

Autor: Goran Razić

Izvor: Fischersports.com

 

Ivica Kostelić: "Cilj je napredak u spustu i veleslalomu"

Nepunih tjedan dana uoči otvaranja Svjetskog skijaškog kupa u Söldenu Ivica Kostelić je za potrebe Fischera prokomentirao očekivanja uoči Söldena, trenutnu formu, odrađene treninge te je izrazio ciljeve uoči predstojeće sezone.

Za nekoliko dana na rasporedu je prva utrka Svjetskog kupa u Söldenu. Koliki značaj ti donosi ta utrka? 

"Prva utrka je uvijek nešto posebno. U ovome trenutku još uvijek ne znaš gdje si trenutno i ovo je prilika po prvi puta se suočiti s ostalima. Upravo je to najveća važnost utrke, nakon koje će biti puno jasnije na kojim područjima je potrebno još raditi."

Na kojim područjima si do sada radio? Da li si odradio neke posebne pripreme za Sölden?

"Imali smo dva dana treninga u Söldenu, baš kao i ostali timovi. Bilo je dobro. Staza se nije bitnije promijenila niti u jednom pogledu. Staza je teška, no ja preferiram tehnički zahtjevne staze. Što se tiče daljnjeg plana, ostajemo na Hintertuxu do srijede, onda krećemo za Sölden. Postoji mogućnost da odradimo još koji dan treninga u Söldenu.

-.-Goran Razić-.-Kakva su očekivanja?

"Teško je reći. Svakako bih bio zadovoljan s top 20 plasmanom."

Glavni "okidač" koji je rezultirao osvajanjem velikog Kristalnog globusa dogodio se relativno kasno u sezoni, u siječnju. Da li imaš slične planove i u ovoj sezoni?

"Mislim da ovdje nije primjereno koristiti termin "plan", jer - ili si u dobroj formi, ili nisi. Uvijek dajem svoj maksimum. Neki puta je to dovoljno, neki puta nije. Na proljeće sam imao operaciju i nisam skijao sve do srpnja, za razliku od prijašnjih godina. Mislim da bih zato ove sezone mogao doći u pravu formu još kasnije.

Znači ljetne pripreme su ovoga puta bile malo drugačije. Misliš da ćeš uspjeti svojim iskustvom nadoknaditi izgubljene dane treninga?

"Iskustvo je, bez sumnji, iznimno važno. No ja ipak trebam dovoljan broj odveženih vrata da bih bio stvarno dobar. No pokušao sam nadoknaditi izgubljene treninge s pojačanim fitness programom.

Da li tako svestran skijaš, osvajač Svjetskog kupa koji može biti među najboljima u svim disciplinama, još uvijek ima prostora za napredak?

"Naravno. Uvijek možete nastaviti učiti iz stečenog iskustva, a isto tako uvijek možete popraviti i tehniku. Upravo to vidim kao ključnu komponentu, posebice u spustu i veleslalomu. Možda svake godine radim male korake k napretku, no to su za mene vrlo važni koraci."

Koji su ciljevi u novoj sezoni?

"Volio bih ostati u vrhu. Isto tako, želio bih ostvariti napredak u spustu i veleslalomu."

Hoće li to biti moguće, obzirom na operaciju iz ožujka ove godine? Na svu sreću više nemaš problema s ozljedom, zar ne?

"Koljeno je apsolutno ok. Ako uspijem ostati zdrav, i u dobroj formi, mislim da nema razloga zašto ne bih ostvario uspješnu sezonu."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 297234
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr