NATJECANJA

»

SKIJANJE

06.10.2004.      

Autor: Tomislav Muhvić 

Razgovor s Natkom Zrnčićem

Natko Zrnčić mladi je skijaš hrvatske B reprezentacije. Rođen je 1986.g. u Zagrebu. Kao mali okušao se u tenisu, završio je četiri razreda osnovne muzičke škole (svirao je violinu), a trenutno je maturant jedne zagrebačke gimnazije.

Nakon završetka gimnazije namjerava nastaviti školovanje, premda mu je skijanje na prvom mjestu. Od glazbe voli slušati rock, a zna i odsvirati pokoju notu na gitari što ga je naučio Ivica Kostelić. S Natkom smo razgovarali u njegovom domu na Lašćini u Zagrebu, gdje živi s roditeljima.

Za početak, zanima nas kako zdravlje?
Na svu sreću, za sada nisam imao nikakvih problema, a nadam se da će tako i ostati!

Sezona je na vratima, gdje si se sve pripremao do sada?
Imao sam kondicijske treninge na Sljemenu, Bjelolasici i Korčuli, a poslije sam skijao na Hintertuxu, Zermattu i u Les duex Alpes.

Zbog svih treninga, koliko ukupno dana u godini provedeš na skijama ?
Ovisi, ali najčešće između 180 i 190 dana.

Lijepo. U narednoj sezoni gdje te možemo očekivati, u kojim disciplinama?
Vozit ću sve, iako najviše volim brze discipline.

Zbog brzih disciplina vjerojatno imaš i poseban ukus oko odabira staza. Kakve staze najviše voliš?
Volim duge staze poput onih u Francuskoj npr, iako mi je, naravno, najdraža staza na Sljemenu. Na njoj sam bio i državni prvak u trećem mjesecu ove godine te mi je stoga posebno draga.

Idemo malo o ekipi koja je uz tebe, serviseri, treneri?
Glavni trener naše B reprezentacije je Marko Bošnjak. Serviser za tehničke discipline je Seny Sever, za brze discipline slovenski serviser Matej Čuješ.

Da li nam možeš otkriti svog skijaškog uzora. Da li ga imaš uopće?
Na prvom su mi mjestu Ivica i Janica Kostelić, a od stranih skijaša Bode Miller. Ivica me ponekad zbog stila kojim skijam uspoređuje s njim. :)

Što kažeš na snowboard, jesi se možda okušao u tome?
Probao sam prije tri ili četiri godine, no naravno, ipak mi se više sviđa skijanje koje je po mojem mišljenju teže za savladati. Čovjek nakon nekoliko sati bordanja uspijeva savladati stazu, dok se kod skijanja treba malo više pomučiti.

Zahvaljujemo se Natku na ovim blic pitanjima te mu želimo još puno uspjeha u što dužoj karijeri. A ozljede neka ostanu samo tema naših članaka o zdravlju, a nikako tema vijesti sa natjecanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 298639
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr