NATJECANJA

»

SKIJANJE

29.12.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Semmering SL (ž): Napokon Velez Zuzulova, Zettel 2., Maze 3.

Veronika Velez Zuzulova (SVK) napokon je pobjednica na jednom od slaloma FIS Svjetskog kupa! Kathrin Zettel (AUT) 10 stotinki sporija na drugom, Tina Maze (SLO) za još 10 stotinki sekunde na trećem mjestu.

Veronika Zuzulova očito se ipak morala udati ne bi li napokon prekinula prokletstvo čitavog niza drugih i trećih mjesta na slalomima Svjetskog kupa! Na večerašnjem noćnom slalomu Semmeringa (AUT) dočekala je, napokon, svojih pet minuta i po prvi puta u karijeri uspjela se popeti na najvišu stepenicu pobjedničkog podija.

Do današnjeg dana, podsjetimo, Velez Zuzulova sakupila je u karijeri čak 13 (!) plasmana što na drugo mjesto što na treće mjesto na slalomima Svjetskog kupa. A i nakon prve vožnje Semmeringa odrađene od 15 sati opet se, zahvaljujući briljantnom nastupu Tine Maze, nalazila na drugom mjestu. Tada uz 55 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na vrijeme trenutno vodeće skijašice Svjetskog kupa.

"Nisam nikako bila zadovoljna svojom agresijom u prvoj vožnji jučerašnjeg veleslaloma. I pod svaku cijenu pristup sam u prvoj vožnji današnjeg slaloma željela učiniti bitno agresivnijim. Na kraju mi je ispala fenomenalna vožnja", riječi su kojima je Tina Maze prokomentirala svoje vodstvo nakon prve vožnje utrke. No, na zadovoljstvo Austrijanke Zettel i pobjednice Velez Zuzulove, nešto slično prvoj vožnji jučerašnjeg veleslaloma Tini Maze danas se u Semmeringu opet dogodilo u drugoj vožnji slaloma. Tek 21. (!) vrijeme druge vožnje potisnulo ju je na treću poziciju završnog plasmana utrke. Uz konačnih već u podnaslovu spomenutih točno 20 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na zbrojeno vrijeme pobjednice.

Nakon drugog vremena prve vožnje Velez Zuzulova u drugoj vožnji odskijala je treće najbrže vrijeme. Sat se zaustavio na 1:37.28. I potpuno utihnuo austrijsku euforiju nastalu nakon što je Kathrin Zettel, treća nakon prve vožnje, pokazat će se najboljim vremenom druge vožnje netom prije Slovakinje uvjerljivo prva prošla kroz ciljnu crtu.

Maria Höfl-Riesch u potpunosti je i danas ponovila jučerašnji veleslalomski rezultat i utrku završila na četvrtom mjestu. Ipak već uz 1.11 sek. zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme. 'Top 5' utrke zaključila je za Švedsku Maria Pietilä-Holmner. Dok su najvećim tragičarkama druge vožnje ispale uslijed pogrešaka i odustajanja nakon prve vožnje četvrta Mikaela Shiffrin (USA) te nakon prve vožnje peta Michaela Kirchgasser (AUT).

U slalomskom poretku Svjetskog kupa vodstvo nakon današnje utrke preuzima Tina Maze s osvojenih 230 bodova. Sa šest bodova više od Höfl-Riesch i 25 bodova više od Velez Zuzulove. Maze tako sada vodi i u slalomskom i u veleslalomskom i u ukupnom poretku Svjetskog kupa, gdje 2013. dočekuje s 1.059 osvojenih bodova. I u ovom poretku drugoplasirana Höfl-Riesch sada je na 632 boda.

Prvoga dana 2013. po 12 najboljih slalomašica i slalomaša sa FIS WCSL slalomske startne liste uz po četvero najboljih ukupno sa FIS WCSL ukupne startne liste očekuje nastup na gradskom paralel slalomu u Münchenu. Gdje će se, protekne li sve prema planu, iznova naći i foto-objektiv Skijanje.hr magazina. 

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. VELEZ ZUZULOVA Veronika (SVK) 1:37.28
2. ZETTEL Kathrin (AUT) + 0.10
3. MAZE Tina (SLO) + 0.20
4. HÖFL-RIESCH Maria (GER) + 1.11
5. PIETILÄ-HOLMNER Maria (SWE) + 1.61
6. GEIGER Christina (GER) + 1.80
7. POUTIAINEN Tanja (FIN) + 1.84
8. CURTONI Irene (ITA) + 1.93
9. HOLDENER Wendy (SUI) + 2.26
10. BORSSEN Therese (SWE) + 2.37

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 29. prosinca 2012.   21:06h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Neka mi netko samo objasni je li Zuzulova bolja ili talentiranija skijašica od Nike ili Ane? Pošto mislim da nije, pitam se zašto sada ona ima pobjedu, a naše cure...?

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 405054
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr