NATJECANJA

»

SKIJANJE

07.10.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Head

 

Daniel Albrecht obznanio kraj

Švicarac Daniel Albrecht ipak prisiljen završiti natjecateljsku skijašku karijeru.

"Never give up", bila je jasna poruka na majici na prvim fotografijama Daniela Albrechta po povratku "suhim" treninzima nakon teške nesreće Kitzbühela. I Švicarac si uistinu u konačnici neće ništa moći zamjeriti, jer učinio je zaista sve ne bi li odradio - čudo. I povratak na potpuno vrhunsku skijašku natjecateljsku razinu, na razinu na kojoj je bio uoči kobnog 22. siječnja 2009., izrazito teškog i opasnog pada na treningu spusta na brutalnom "Streifu". Pada koji mu je, na žalost, donio tešku traumu i ozljede glave, posljedično stanje umjetne kome i vrlo naporan povratak uopće normalnom životu, a kamoli skijanju. Ipak - natjecateljskoj skijaškoj karijeri istinskog prethodnika Carla Janke te potom i Beata Feuza sada je stigao i, na žalost, neželjeni, ali i očekivani prisilni kraj. Motorika se ipak nije, i nikada neće, vratiti na razinu potrebnu za vrhunske skijaške rezultate.

"Moja karijera skijaškog natjecatelja definitivno je završena. Za mene je stiglo vrijeme za otvaranje nekog novog životnog poglavlja", poručio je Albrecht na jučerašnjoj konferenciji za medije u Zürichu. Izbora očito i nije bilo više drugoga. Izgubljene pozicije unutar sustava švicarskih skijaških reprezentacija, izgubljena financijska potpora te status na rang-listama Svjetske skijaške federacije donijele su u konačnici očekivano. No i svakako ništa što bi moglo zasjeniti dugu sjajnu borbu i želju za povratkom za vrijeme kojih je Albrecht stalno, na pitanja zašto si to uopće više čini, odgovarao jasno: "Zato što neizmjerno uživam u skijanju i skijaškim natjecanjima".

Iako bi, da su se stvari "odvrtile" drugačije, u svijetu profesionalnog natjecateljskog skijanja sasvim izvjesno mogao napraviti i još puno toga, i karijera koju Daniel Albrecht ostavlja iza sebe svakako se može označiti uspješnom. Od četiri pobjede na utrkama Svjetskog kupa tri su veleslalomske i jedna superkombinacijska. Uz plasmane na pobjednički podij još i u spustu i slalomu (po jedno drugo mjesto, nap.a.). Tu je i Svjetsko skijaško prvenstvo u Areu 2007. na kojem je Albrecht uzeo superkombinacijsko zlato te veleslalomsko srebro. Dok je na ZOI u Torinu 2006. ostao tik do podija, s "drvenom medaljom", za četvrto mjesto u kombinaciji. U trenutku teške nesreće u Kitzbühelu Daniel Albrecht imao je tek nepunih 26 godina.    

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 07. listopada 2013.   14:50h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Svaka čast... Nekima je teže odustati nego se boriti, Albrecht je očito od takvih... I zato kapa dolje. Mogli bi ga angažirati u Cro Ski sada kao trenera.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 127459
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr