NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Kitzbühel, SG (m): Iznenađenje Defaga

Didier Defago (SUI), uz petu pobjedu u Svjetskom kupu, iznenađujući je pobjednik današnjeg skraćenog superveleslaloma FIS Svjetskog kupa u Kitzbühelu (AUT). Natko Zrnčić-Dim i Ivica Kostelić van 50 najbržih.

Didier Defago u aktualnoj je sezoni u superveleslalomu, do Kitzbühela, bio bez ijednog plasmana među najboljih 10. Uz redom 15., pa 11., pa 12. mjesto na trima održanim utrkama. No očito u usponu forme te "na krilima" posljednjih triju top 10 plasmana u spustu iz Bormia, Wengena pa Kitzbühela, danas je, na zbog vremenskih uvjeta u odnosu na originalnu stazu skraćenom superveleslalomu Kitzbühela, pronašao posebnu inspiraciju. I sa startnim brojem 24 odskijao pobjedničko vrijeme 1:10.38.

S tim vremenom Defago je iz vodstva utrke, i od gotovo sigurne konačne pobjede, odvojio Bode Millera (USA). Miller je startao točno pred Defagom te u cilju završio s vremenom, pokazat će se, ipak 0.05 sek. sporijim u odnosu na Defaga. Dok su treće mjesto na utrci u konačnici, uz identičan zaostatak od 0.15 sek. za pobjedničkim vremenom, podijelili Aksel Lund Svindal (NOR) te Max Franz (AUT).

-.-Goran Razić-.-

Skraćena superveleslalom staza dodatno je još "zgusnula" ionako superveleslalomski redovno gust poredak skijaša sukladno zaostacima, pa je tako uz vožnju na rubu sekunde zaostatka moguće bilo plasirati se - tek van bodova (primjerice Andrej Šporn, SLO, 0.97 sek. zaostatka - 34. mjesto)! A unatoč snijegu na startu utrke, i skijaši s niskim startnim brojevima pokazali su da se staza mogla odlično odskijati, što ponajviše potvrđuju 5. mjesto Johana Clareya (FRA, startni broj 4) ili podjela šestog mjesta Otmara Striedingera (AUT, startni broj 3).

Isto pravilo nije se, na žalost, moglo primijeniti i na vožnju Ivica Kostelića, koji je u utrku ušao sa startnim brojem 1. Bez većih pogrešaka do jednih vrata gotovo u samoj završnici vožnje na kojima je gotovo prošao desnom skijom kroz njih, no nedovoljno brzo, Ivica je do cilja skupio 2.15 sek. zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme. Dostatno tek za 66. poziciju završnog plasmana utrke.

-.-Goran Razić-.-

Natko Zrnčić-Dim, a koji je u utrku ušao sa startnim brojem 47 od čak 85 skijaša prijavljenih za start na utrci, ciljem je prošao uz 1.69 sek. zaostatka za najbržim, što je značilo 59. poziciju na kraju utrke.

Kako je današnja superveleslalom utrka ujedno i sastavni dio superkombinacije, tek treba vidjeti što ovi plasmani za Natka i Ivicu točno znače u kontekstu startnih brojeva u slalomu od 18:00 sati. Iako je gotovo sigurno da će obojica u tu vožnju krenuti tek nakon 30 iz superveleslaloma bržih, a superkombinacijski prijavljenih, sa starta.

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. DEFAGO Didier (SUI) 1:10.38
2. MILLER Bode (USA) +0.05
3. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +0.15
3. FRANZ Max (AUT) +0.15
5. CLAREY Johan (FRA) +0.19
6. GANONG Travis (USA) +0.30
6. STRIEDINGER Otmar (AUT) +0.30
8. JANKA Carlo (SUI) +0.35
9. THEAUX Adrien (FRA) +0.36
10. DÜRAGER Markus (AUT) +0.41
...
59. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +1.69
66. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.15

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

Startna lista superkomb. slalom vožnje (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 595314
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr