NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Kitzbühel, SK (m): Pinturault, Ligety, Hirscher

Alexisu Pinturaultu (FRA) pobjeda na superkombinaciji Kitzbühela (AUT). Ted Ligety (USA) drugi, Marcel Hirscher (AUT) treći. Natko Zrnčić-Dim u konačnici 21., Ivica Kostelić 22.

Druga superkombinacija sezone, i prvi i drugi iz prve superkombinacije, one prošloga tjedna u Wengenu (SUI), samo su zamijenili svoje pozicije.

Ted Ligety tada je natjecanje završio na prvom - danas u Kitzbühelu na drugom mjestu. A Alexis Pinturault koji je tada bio drugi u Kitzbühelu slavi pobjedu.

Uoči slalomske vožnje Pinturault je, od glavnih favorita utrke, napravio i "najbolji posao" u superveleslalomu. Doskijavši do 12. pozicije među svim superveleslalomašima spremnima za nastup i u superkombinaciji. Prvo vrijeme slalomske vožnje 51.72 na kraju je u kombinaciji s tim rezultatom bilo dostatno za pobjedu. Sve uz zbrojeno vrijeme 2:02.79 i konačnih 0.44 sek. prednosti u odnosu na Ligetyja. Ligety je u slalomsku vožnju ušao s 20. superveleslalomskim vremenom među superkombinatorcima. A slalomsku vožnju imao je drugu, uz svega 0.19 sek. slalomsko vrijeme sporije od Pinturaulta. Ali i uz raniji startni broj slalomske vožnje.

Iako se mnogima možda činilo da će to biti nemoguće zbog startnog broja 35 u slalomskoj vožnji, Marcel Hirscher večeras je pod reflektorima na "Ganslernu" još jednom dokazao da za njega nemoguće ne postoji. Te se trećim vremenom slaloma s 35. superveleslalomske pozicije među superkombinatorcima probio sve do pobjedničkog podija i trećeg mjesta na utrci!

-.-Goran Razić-.-

Natko Zrnčić-Dim, koji je u slalom ušao 37., 19. slalomskim vremenom došao je do završne 21. pozicije na natjecanju.

-.-Goran Razić-.-

A Ivica Kostelić, krenuvši u slalomsku vožnju 42., 16. vremenom slalomske vožnje došao je tik iza Natka te podijelio 22. poziciju superkombinacije Kitzbühela s Aleksandrom Horošilovim iz Rusije.

-.-Goran Razić-.-

Aksel Lund Svindal (NOR) i Bode Miller (USA), uz Maxa Franza (AUT) kao vodeći dvojac superkombinacije nakon superveleslaloma, nisu se, više-manje očekivano, "najbolje proveli" u slalomskoj vožnji. Svindal je morao odustati zbog prelaska skijom preko jednih slalomskih vrata još u prvom dijelu slalom vožnje. Dok je Bode uspješno prošao ciljem, i kada se činilo da ima siguran još jedan pobjednički podij i treće mjesto ove godine u Kitzbühelu - šok. Video-snimka pokazala je prolazak jedne skije s krivih strana vrata svega nekoliko vrata uoči cilja i uslijedila je diskvalifikacija koja je i Hirschera prebacila s četvrte pozicije na najnižu stepenicu pobjedničkog podija.

Svjetski kup kod skijaša nastavlja svoj ritam natjecanja već u utorak, kada je na rasporedu tradicionalni noćni slalom Schladminga (AUT).

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. PINTURAULT Alexis (FRA) 2:02.79
2. LIGETY Ted (USA) +0.44
3. HIRSCHER Marcel (AUT) +1.47
4. MERMILLOD BLONDIN Thomas (FRA) +1.70
5. CAVIEZEL Mauro (SUI) +1.79
6. FILL Peter (ITA) +1.85
7. VILETTA Sandro (SUI) +2.01
8. JANKA Carlo (SUI) +2.20
9. MURISIER Justin (SUI) +2.55
10. JANSRUD Kjetil (NOR) +2.63
...
21. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +4.06
22. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +4.16

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 27. siječnja 2014.   08:04h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Nisu samo niski brojevi dobro prosli, bilo ih je dosta s visokim brojem u 30. Bode je gladsn, ali na kvarnjaka nece ici.....bas mi je drago da ih je Alexix razmontirao.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 345989
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr