NATJECANJA

»

SKIJANJE

22.05.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: AnnaGoody.ca; arhiva Skijanje.hr

 

Povratak iz "mirovine" za Annu Goodman

Kanadska skijašica pojačava žensku slalomsku konkurenciju u sezoni 2013/14. te na ZOI u Sočiju.

U ožujku 2012. Anna Goodman objavila je kako se povlači iz svijeta profesionalnog natjecateljskog skijanja, a godinu i dva mjeseca poslije svoju je odluku odlučila promijeniti. Kanadska specijalistica za slalom iznova je dio "bijelog cirkusa" i na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju tražit će mogući visoki plasman.

"Moj potpuni fokus po povratku bit će usmjeren na Soči. Ondje želim do rezultata karijere, rezultata koji bi na moju cijelu karijeru bacio jedno sasvim novo svjetlo. Odlučnija sam nego ikad, a u Soči želim doći zdrava, u punoj formi i - vrlo brza", u pojašnjenju povratka jasno naznačuje Kanađanka, koja je hrvatskim ljubiteljima skijanja možda ponajviše ostala u sjećanju po teškom padu u ciljnoj ravnini na slalomu Snježne kraljice 2010. godine.

-.--.-

Po padu koji joj je donio i tešku ozljedu ligamenata. No i s takvim koljenom (napuknuti prednji križni ligament), uz pomoć posebne zaštite, Goodman je nastupila mjesec dana kasnije na slalomu ZOI u Vancouveru te zauzela 19. mjesto!

I za vrijeme službenog umirovljenja danas 27-ogodišnja Goodman nastavila je skijati na sveučilišnim, NorAm (uvjerljiva ukupna slalomska pobjednica) te FIS utrkama na sjevernoameričkom kontinentu. A mogućnost povratka natjecateljskom skijanju na najvišoj razini naznačilo je pojavljivanje na slalomu Svjetskog kupa u Ofterschwangu krajem prošle sezone. Na toj utrci Goodman je zauzela lijepo 15. mjesto, no ono što je za nju oćito značilo još puno više - uz najbolje vrijeme druge vožnje.

Najveći uspjeh karijere u Svjetskom kupu Anna Goodman ostvarila je na slalomu u Areu u prosincu 2009. uz plasman na 9. mjesto.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 24. svibnja 2013.   10:59h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    ..pa jest...sada kada nema Janice, a ni Ane, sjetimo se i nike koje je ipak ulazila u drugu voznju bez problema, a imala je sezone kada je ulazila i u prvih 10.
    Pokazivala je potencijal i cesto se osjecalo da bi mogla jos vise, ali nikako da krene. Izgeldala je dobro, jako i kompaktno na skijama, steta sto nije svoje skijanje digla stepenicu vise. Al dobro, sta je tu je, isto jedna dobra karijera, kakvu vjeroajtno dugo necemo opet gledati.
  • Objavljeno: 23. svibnja 2013.   07:54h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Slažem se. Ostalo je dosta nerealiziranog potencijala kod nje, uglavnom zbog... Ali dobro, to neka analiziraju oni kojima je to posao.
  • Objavljeno: 22. svibnja 2013.   22:16h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    tako bi mi trebali Niku vratiti, kvotu imamo.... nikada neznas ;)
    a nekako mi se cini da bi ona to rado napravila.

    [Editirano] 22. svibnja 2013. u 22:16h

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 476551
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr