NATJECANJA

»

SKIJANJE

28.02.2010.      

Autor: Goran RazićPhoto: Giuliano Razzoli, Andre Myhrer (Skijanje.hr, Vancouver 2010.)  

Razzoli - Tombin "pulen"

Giuliano Razzoli danas je zlatnom medaljom iznenadio mnoge, no ne baš sve. Ante Kostelić pun je riječi hvale o Talijanu, novinari ga dižu u nebo, a veliki Alberto Tomba ne skidajući osmjeh s lica samo ga tapša po ramenu.

Kako je zamijeniti Alberta Tombu? Velikog osvajača medalja i velikog šarmera svjetskog skijanja. Razzoli navodi kako mu je to bio san dugo vremena, a kako su iz istog dijela Italije, uz najbolju hranu na svijetu, dolazi i najbolje skijanje. Našalio se Giuliano Razzoli (naslovna slika).

Razzoli je u prvoj vožnji ponovo napravio vožnju života. Odvezao je maksimalno. Nedostižno za sve. "Nije to prvi puta da sam se pronašao u prvoj vožnji. To mi se događalo već i u Svjetskom kupu. U drugoj vožnji nisam želio riskirati, već odvesti što je moguće korektniju vožnju".

Olimpijsko zlato je ogroman kapital, ali borba za zlato je ujedno i ogroman teret uoči druge vožnje. "Pokušavao sam biti fokusiran. Između dvije vožnje samo sam se želio opustiti, pojesti i ostati miran što je više moguće".  

-.--.-

Odličnom drugom vožnjom, kako bi rekao Ante Kostelić - "stuštio se do cilja" odlični Šveđanin, prvi nakon duge 22 godine koji je osvojio medalju u alpskom skijanju. Andre Myhrer (slika gore). "Taktika mi je bila odvesti najbolje što mogu. Uspio sam u Wengenu doći na podij, nakon ozljede, uspjelo mi je opet. Prva vožnja nije bila toliko dobra, ali u drugoj sam odvezao kako spada. Ovo znači puno za mene i nadam se da mogu nadahnuti mlade u Švedskoj da se bave skijanjem. Prošlo je dugo od kada smo uzeli zadnju medalju." Šveđanin je imao i jednu dilemu uoči starta, obzirom na vremenske prilike. "Dvoumio sam se koje skije odabrati. Imao sam dva para na raspolaganju. Očito sam uzeo one prave", zadovoljan je bio Myhrer.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255671
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr