NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.03.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Team event pripao švedskoj reprezentaciji

U revijalnom dijelu natjecanja, na održanom team eventu u Aspenu, najbolja je bila reprezentacija Švedske.

Posljednji dan radnog tjedna donio je revijalnu utrku paralelnog veleslaloma, poznatijeg pod nazivom team event. Postava utrke bila je relativno monotona, čak nije bilo niti klasičnog skoka koji je uobičajen dio team eventa. U natjecanju su sudjelovale reprezentacije Austrije, Švedske, Francuske, Norveške, Švicarske, Njemačke, Italije i Slovenije. Niti jedna reprezentacija nije imala svoje najbolje snage u sastavu.

Natjecanje je započelo od razine četvrtfinala. U navedenom dijelu natjecanja Švedska je bila bolja od Austrije rezultatom 3:1, Francuska je uvjerljivo nadskijala Norvešku, dok su Švicarska i Njemačka odskijale neriješeno, ali je u daljnji krug prošla Njemačka zbog boljeg ukupnog vremena. Italija je nadvisila Sloveniju rezultatom 3:1.

Polufinale je donijelo dvoboje Švedske i Francuske te Njemačke i Italije. U dvoboju Švedske i Francuske ishod je bio neriješen, ali je Švedska ipak bila nešto brža te je prošla u finale. Francuska je otišla u susret za treću poziciju. Njemačka je protiv Italije bila uspješnija nego Švedska protiv Francuske. Ostvarila je pobjedu od 3:1 te smo tako dobili i drugog finalistu.

U dvoboju za treće mjesto gledali smo reprezentacije Francuske i Italije. Za Francusku su nastupali Coralie Frasse Sombet, Adeline Baud Mugnier, Jean-Baptiste Grange te Julien Lizeroux. Italiju su predstavljali Chiara Costazza, Irene Curtoni, Giuliano Razzoli te Patrick Thaler. Francuska je u potpunosti nadmašila Italiju, što govori i rezultat od 4:0. Time aktualni svjetski prvak nije uspio stići do još jedne pobjede.

U velikom finalu su se susrele reprezentacije Švedske i Njemačke. Za razliku od natjecanja za treće mjesto, ovaj je dvoboj ipak bio nešto interesantniji. Na kraju je rezultatom 3:1 pobijedila Švedska za koju su nastupali Frida Hansdotter, Emelie Wikstroem, Andre Myhrer te Mattias Hargin. Njemačka je nastupila u sastavu: Marina Wallner, Lena Duerr, Stefan Luitz te Linus Strasser. Posebno je bilo zanimljivo vidjeti sjajnog Hargina, koji zasigurno s najviše strasti i volje ulazi u natjecanja team eventa. U toj posljednjoj, finalnoj utrci Luitz nije uspio stići do cilja u borbi s Harginom, a ista se situacija, samo na drugoj strani, dogodila u dvoboju Myhrera i Strassera. Može se reći kako je ženski dio ekipe donio ovu pobjedu.

Vikend ispred nas donosi nam posljednje utrke aktualne sezone FIS Svjetskog skijaškog kupa. Subota je rezervirana za mušku utrku veleslaloma te žensku utrku slaloma, dok nedjelja donosi žensku utrku veleslaloma i mušku utrku slaloma. Većina utrka proći će u revijalnom tonu jer su već sada poznati osvajači malih Kristalnih globusa. Kakvu takvu neizvjesnost može donijeti ženska veleslalomska utrka. Tessa Worley trenutno je vodeća u veleslalomskom poretku s 80 bodova prednosti nad drugoplasiranom Shiffrin. Ipak, unatoč svemu, svakako vrijedi popratiti završnicu jubilarne 50. sezone Svjetskog skijaškog kupa. Vjerujemo kako se nećemo razočarati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 279864
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr