NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Val d'Isere, SL (m): 15. slavlje Maria Matta, Ivica 27.

Mario Matt (AUT) stigao je danas u Val d'Isereu (FRA) do svoje 15. pobjede na utrkama FIS Svjetskog kupa u karijeri. Ivica Kostelić 27., Dalibor Šamšal bez završetka druge vožnje.

I drugi dan za redom "Stade Olympique - Face de Bellevarde" staza u Val d'Isereu ove je godine bila nemilosrdna prema glavnom favoritu utrke. Nakon što je jučer šokantan pad u prvoj vožnji veleslaloma upisao Ted Ligety (USA), bez pada, ali bez ikakvih šansi za plasman u drugu vožnju ostao je danas na slalomu i Marcel Hirscher (AUT).

Nakon posljednjih 10 "klasičnih" slaloma koje ne samo da je završavao, nego ih je redovito završavao u najbolja tri utrke, Hirscher je u Val d'Isereu napravio veliku pogrešku s promašenom putanjom vožnje, nakon koje se vraćao gore do vrata nakon kojih se pogreška dogodila, nastavio svoju vožnju, no nakon i još jedne kasnije pogreške prvu vožnju završio na posljednjoj poziciji od svih skijaša u plasmanu - na 41. poziciji.

Prvu vožnju u svoju je korist uspio najbržim vremenom "riješiti" iskusni Austrijanac Mario Matt, uz vrijeme 51.52 i 0.32 sek. prednosti u odnosu na drugoplasiranog Patricka Thalera (ITA) te 0.49 sek. prednosti u odnosu na Jean-Baptistea Grangea (FRA). Cilj u prvoj vožnji, uslijed odustajanja, za razliku od zadovoljstva zbog Grangea na nezadovoljstvo domaće publike nije uspio vidjeti prošlosezonski pobjednik utrke Alexis Pinturault (FRA).

U drugoj vožnji, potom, Matt vodstvo nakon prve vožnje "brani" 11. vremenom druge vožnje te u cilj prvi ulazi uz 0.53 sek. prednosti u odnosu na u konačnici drugoplasiranog, a nekon prve vožnje osmoga Mattiasa Hargina (SWE) te uz 0.78 sek. prednosti u odnosu na Thalera. Grange u konačnici tik do podija na četvrtom mjestu, odličan timski rezultat Šveđana uz još M. Larssona i A. Myhrera na završnoj petoj i šestoj poziciji utrke.

Iz hrvatskog kuta gledanja vijest prve vožnje svakako je bila to što je Dalibor Šamšal, sa startnim brojem 48, po drugi puta u karijeri u Svjetskom kupu uspio osigurati kvalifikaciju među 30 najboljih i drugu vožnju. Dalibor se "smjestio" na 19. poziciju, uz 1.78 sek. zaostatka u odnosu na Matta. Odlično je Dalibor, bez kalkulacija, krenuo i u drugu vožnju. No nakon vrlo lijepog prvog prolaza došlo je, na žalost, do pogreške, kontakta skije o skiju i pada.

Ivica Kostelić s ozbiljnim problemima s leđima danas nije mogao, vidno nezadovoljan u cilju, do boljeg od 27. mjesta na utrci i novih četiriju bodova. U "Ivičinom stilu" odrađen je samo prvi dio prve vožnje, do prvog prolaza. Potom velika pogreška na strmini koja je rezultirala 20. pozicijom prve vožnje. U drugoj vožnji, potom, vožnja bez pogrešaka, no logično prespora u gibanjima za više od već spomenute podjele 27. pozicije i 3.11 sek. zbrojenog zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme.

Program FIS Svjetskog kupa sada, nakon Val d'Iserea, skijašima donosi odlazak put Italije. I u petak i subotu idućeg tjedna po jedan superveleslalom i spust u Val Gardeni.

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. MATT Mario (AUT) 1:44.59
2. HARGIN Mattias (SWE) + 0.53
3. THALER Patrick (ITA) + 0.78
4. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) + 0.82
5. LARSSON Markus (SWE) + 0.87
6. MYHRER Andre (SWE) + 0.93
7. CHODOUNSKY David (USA) + 0.96
8. MÖLGG Manfred (ITA) + 0.98
9. RAICH Benjamin (AUT) + 1.04
10. NEUREUTHER Felix (GER) + 1.11
...
27. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 3.11
ŠAMŠAL Dalibor (CRO) - nije završio nastup u drugoj vožnji

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1142825
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr