NATJECANJA

»

SKIJANJE

17.04.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Daljnje trenerske križaljke, potpisi, odluke

Kako je bilo i za očekivati, kraj jednog i početak novog olimpijskog ciklusa i nadalje donosi brojne promjene u svijetu natjecateljskog skijanja.

Najnovija informacija pristigla jučer kaže tako da Švicarac Mauro Pini neće produživati svoj rad na poziciji glavnog ski trenera privatnog tima Tine Maze. Pini, koji je u Tininu sezonu "uletio" gotovo neposredno uoči Sočija te Slovenki olakšao povratak samopouzdanja i dosezanje dvaju olimpijskih zlata, ističe kako je odluka isključivo njegova te da je za njega dogovor od starta bio jasan - suradnja završava s krajem sezone 2013/14.

Nova je informacija i ta kako se austrijski specijalist za slalom, Reinfired Herbst, i u dobi od 35 godina odlučio - na još dvije sezone na najvišoj razini. Postojanje motivacije za rad, želja da se pokaže da još nije "rečena zadnja riječ" te potpis novog dvogodišnjeg ugovora s Fischerom čimbenici su koji su pridonijeli ovoj odluci. Sličnoj odluci sasvim je blizu navodno i njegov sunarodnjak te gotovo vršnjak Mario Matt.

Od svijeta profesionalnog skijanja oprostila se istovremeno njihova sunarodnjakinja Stefanie Köhle, i to u dobi od 27 godina. Francuskinje su, čini se, dobile novog trenera u liku Anthonyja Sechauda, dosadašnjeg trenera za tehničke discipline. Markus Anwander, stručnjak koji je svojedobno uspješno radio još s Katjom Seizinger, preuzima glavnu riječ kada su u pitanju njemačke skijašice. A njihov dosadašnji glavni trener, Thomas Stauffer, preselio je u Švicarsku i vodit će glavnu riječ po pitanju švicarskih skijaša. Nasljednika Mathiasa Bertholda, koji je preuzeo njemačke skijaše, Austrija je našla u redovima svojeg dosadašnjeg trenerskog tima i bit će to dosadašnji trener Austrijanaca u skupini veleslalom/superkombinacija Andreas Pülacher.

Od novih promjena dobavljača skija svakako vrijedi spomenuti prelazak olimpijske veleslalomske pobjednice iz Vancouvera i, po povlačenju Marie Höfl-Riesch, sada prve zvijezde ženskog njemačkog ski tima Viktorije Rebensburg na skije na kojima već nekoliko godina vrlo uspješno skija Tina Maze - na skije marke Stöckli.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 126357
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr