NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.05.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

I Missillier na Fischeru, novi tal. trener za Maze

Tim skijaških natjecatelja Fischera obogaćen još jednim specijalistom "tehničarem". Tina Maze predstavila novo trenersko ime u svojoj ekipi.

29-godišnji Francuz Missillier aktualni je olimpijski srebrni u veleslalomu, posljednje tri sezone proveo je u društvu 15 najboljih veleslalomaša Svjetskog kupa, a četiri sezone, do ove posljednje, među 15 najboljih završavao je i u slalomskom poretku Svjetskog kupa. Ugovor s Fischerom, po prelasku sa Salomona, potpisan je na dvije godine.

Tina Maze i njena ekipa krajem prošlog tjedna istovremeno su obznanili ime novog glavnog ski trenera ekipe. S iznimnkom Švicarca Pinija, bit će to i opet već treći Talijan, iskusni Valerio Ghirardi, kroz godine ponajviše u prošlosti poznat kao trener Talijanke Isolde Kostner te kasnije i Španjolke Caroline Ruiz Castillo.

Suradnja Tine Maze i Maura Pinija, "ovjenčana" dvama olimpijskim zlatima u Sočiju, završena je s krajem sezone. Početak prošle sezone Tini je donio neuspješnu suradnju s Walterom Ronconijem, a put senzacionalno uvjerljive pobjede u Svjetskom kupu u sezoni 2012/13. vodio ju je Livio Magoni, unatoč pozivu za povratak u tim Maze i nadalje aktualni trener talijanskih skijašica za tehničke discipline.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 130539
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr