NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.12.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Beaver Creek SG (m) i Lake Louise S (ž) - najava utrka

Ivica Kostelić krenut će sa startnim brojem 31, Natko Zrnčić-Dim s brojem 50 u današnji drugi superveleslalom sezone FIS Svjetskog kupa za skijaše u Beaver Creeku (USA). Skijašice u Lake Louiseu (CAN) danas ponovno voze spust.

70 skijaša iz 17 zemalja svijeta prijavljeno je za superveleslalom Beaver Creeka. A kako se i najavljivalo iz austrijskog tabora, sa startnim brojem 6 na startnoj je listi i aktualni ukupni pobjednik Svjetskog kupa, Marcel Hirscher. Aksel Lund Svindal (NOR) za utrku ima startni broj 19, njegov sunarodnjak Kjetil Jansrud broj 18, dok će jučerašnji pobjednik spusta, Christof Innerhofer (ITA), u utrku krenuti sa startnim brojem 13.

Prošle sezone na superveleslalomu Beaver Creeka slavio je Sandro Viletta (SUI, startni broj 11). Svindal je tada bio drugi, a Beat Feuz (SUI) treći.

Ivica Kostelić prošle sezone superveleslalom Beaver Creeka završio je na 32. poziciji. No u godinama prije toga bio je i jednom 11. te jednom 15. Kao najbolji doseg na superveleslalomu Beaver Creeka Natko Zrnčić-Dim za sada ima 40. poziciju iz 2008. godine.

Sama utrka zakazana je za 11:00 h lokalno (19:00 h po našem vemenu), uz najavljeni izravni TV prijenos i na HTV 2. "Birds of Prey/Golden Eagle" staza za superveleslalom kreće s 3.337, a cilj joj je na 2.730 mnv, uz dužinu staze od 1.846 metara. Za postavku drugog superveleslaloma sezone zadužen je austrijski trener B. Schaffer.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

---

Nakon jučerašnjeg trosatnog maratona, skijašicama danas poželimo više sreće s vremenom za drugi spust Lake Louisea. A gleda li se način na koji je Lindsey Vonn jučer i po deseti puta u karijeri na spustu Lake Louisea 'demolirala' konkurenciju, ime pobjednice niti danas ne bi trebalo biti upitno.

Urtka se iznova vozi s početkom od 12:30 h lokalno (20:30 h srednjeeuropski). Tehnički podaci isti su onima za prvu utrku, a za start drugog spusta prijavljena je sada jedna skijašica više - njih 52 iz 15 zemalja svijeta. Lindsey Vonn za utrku ima startni broj 21. Tina Maze (SLO) i iznova broj 15. Dok će Maria Höfl-Riesch (GER) na stazu odmah iza Vonn sa startnim brojem 22. 

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 259712
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr